Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
11. 10. 2010 ⋅ Marek Kantorík Slováci v KHL 0 komentárov

Surový hrdinom zápasu, Riga vyhrala nad Jaroslavľom

V pondelok sa odohralo päť zápasov, pričom len jeden sa skončil v normálnej hracej dobe. V ?om zažiaril Tomáš Surový, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu, aby pomohol Rige k výhre nad Jarosľavlom. Bodovali aj ďalší Česi a Slováci.

V prvom zápase vyhral Novgorod nad CSKA Moskva 3:2 po predĺžení. O víťazstve rozhodol v 65. sekunde nadstaveného času Ryan Vesce. V základnej hracej dobe sa za Torpedo presadili Krikunov a Allison. Vjačeslav Kozlov strelil v 25. minúte premiérový gól v KHL a o štyri minúty neskôr skóroval aj druhý raz. Na prvý presný zásah mu asistoval český útočník Jan Marek, ktorý odohral vyše sedemnásť a pol minúty a s piatimi strelami bol druhým najaktívnejším hráčom CSKA. Petr Čáslava z CSKA (20:25) ani Leoš Čermák z Novgorodu (15:44) nebodovali.

V dueli medzi Dynamo Moskva a Severstaľ Čerepovec, prvým a druhým najlepším tímom Východnej konferencie, sa z výhry radovali Moskovčania, ktorí zvíťazili 4:3 po predĺžení. Po dnešnom dni majú na svojom konte rovných 30 bodov, Čerepovec 22. Autorom víťazného gólu bol Komarov, ktorý skóroval 62 sekúnd pred koncom nadstaveného času. Asistenciu pri jeho presnom zásahu zaknihoval aj Dominik Gra?ák, ktorý prihral na gól aj v základnej hracej dobe a stal sa aj najvyťažovanejším hráčom Dynama. O ostatné góly Dynama sa postarali Dobriškin, Derľuk a Gorovikov. Cvetkov, ktorému prihral Ondřej Němec, Trubačev a Lyamin boli strelcami troch gólov Čerepovca. Filip Novák (Dynamo), ani Martin Cibák (Čerepovec) sa do kanadského bodovania nezapísali.

Maxim Sušinskij strelil v nájazdoch víťazný gól a Petrohrad zvíťazil nad Spartakom Moskva 2:1. V normálnej hracej dobe sa za SKA presadil Alexej Jašin. Autorom jediného presného zásahov Moskovčanov bol Kniazev. V bráne Petrohradu stál Jakub Štěpánek. Na opačnej strane bol Dominik Hašek. Ani jeden zo štyroch Slovákov v drese Spartaka (Jaroslav Obšut - 21:47, Ivan Baranka - 24:32, Štefan Ružička - 17:16, Branko Radivojevič - 17:12) nedokázal bodovať. To isté platilo aj pre Petra Čajánka (17:49), ktorý nastúpil za Petrohrad.

Platt rozhodol v nájazdoch o víťazstve Minsku nad Mytšči a bieloruský tím prerušil šnúru piatich prehier v rade. Počas 60 minút skóroval za víťazné mužstvo Nemirovskij. Za Mytišči sa presadil len Lewandovskij. Tomáš Mojžíš (21:58), Peter Podhradský aj Jozef Stumpel (19:54) vyšli bodovo naprázdno. Bodovať sa nepodarilo ani Milanovi Bartovičovi (18:31), a Zby?kovi Irglovi (19:14), ktorí hrali za Mytišči.

Tomáš Surový strelil dva góly, pridal asistenciu a pomohol tak Rige k víťazstvu 5:3 nad Jaroslavľom. Riga vyhrala pred domácimi divákmi aj vďaka gólom Lavinsa, Nizivijsa a Darzinsa. Hostia Kalyanin, Karel Rachúnek (24:40, 3 strely, 2 trestné minúty) a Josef Vašíček (21:33, 4 strely), pri ktorého góle bodoval aj Pavol Demitra (21:34, 2 strely). Hrdina zápasu, Surový, odohral 16 minút a 10 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj sedem striel. Jeho spoluhráč Juraj Mikuš zaknihoval jednu počas 8 minút a 22 sekúnd. Ďalšie dve strávil na trestnej lavici.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist