Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
31. 12. 2010 ⋅ Marek Kantorík Správy 0 komentárov

Petrohrad víťazom Spenglerovho pohára

Víťazom 84. ročníka Spenglerovho pohára, ktorý sa konal vo švajčiarskom Davose, sa stal účastník Kontinentálnej hokejovej ligy, tím SKA Petrohrad, ktorý vo finálovom dueli zdolal výber Kanady tesne 4:3.

SKA Petrohrad - Kanada 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Góly: 11. Sušinskij (Martensson), 31. Jašin (Sušinskij, Weinhandl), 35. Afinogenov (Fransson), 59. Sušinskij - 27. DuPont (Pittis) 59. McLean (Iggulden, B. Bell), 60. Holden

Maxim Sušinskij strelil dva góly vrátane víťazného a zaznamenal aj jednu asistenciu a výraznou mierou pomohol k výhre 4:3. O ďalšie góly v sieti Kanaďanov sa postarali Alexej Jašin a Maxim Afinogenov. Micki DuPont, Brett McLean a Josh Holden prekonali českého brankára Jakuba Štěpánka. Spolu s ním sa z víťazstva radoval aj jeho krajan Petr Čajánek.

Petrohrad vyhral Spenglerov pohár štvrtý raz v klubej histórii. Predchádzajúce tri tituly zaznamenal v rokoch 1970, 1971 a 1977 pod názvom SKA Leningrad. V uplynulých dvoch ročníkoch sa z výhier radovali tiež tímy z KHL (2008 Dynamo Moskva, 2009 Dinamo Minsk)

ALL-STAR TÍM TURNAJA: Jeff Deslauriers (Kanada) - Goran Bezina (Servette Ženeva), Travis Roche (Kanada) - Alexej Jašin (Petrohrad), Reto von Arx (Davos), Dan Fritsche (Servette Ženeva)

Najproduktívnejší hráč: Maxim Sušinskij, Petrohrad (7 bodov - 2+5)
Najlepší strelec: Micki Dupont a Josh Holden, obaja Kanada / Tony Hans Martensson a Alexej Jašin, obaja Petrohrad (všetci tri góly)
Najlepší nahrávač: Maxim Sušinskij, Petrohrad (päť asistencií)
Najtrestanejší hráč: Denis Bodrov, Spartak Moskva (27 trestných minút).
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist