Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
06. 02. 2014 ⋅ Marián Masaryk Reprezentácia 0 komentárov

St. Louis pocestuje do Soči namiesto Stamkosa

Len niekoľko hodín po tom, čo hviezdny útočník Tampy Bay Lightning Steven Stamkos oznámil, že sa nezúčastní olmypijského turnaja v Soči, bolo zverejnené meno jeho náhradníka. Podľa očakávaní je ním jeho spoluihráč a kapitán floridského klubu Martin St. Louis.

„Som naozaj rád, že som dostal túto príležitosť," povedal St. Louis a pokračoval: „Je to obrovská šanca a som rád, že som ju dostal. Myslím si, že ak by ste sa opýtali Stevena, koho by chcel ako náhradu za seba, povedal by moje meno. Urobím pre úspech tímu všetko čo bude v mojich silách."

Tridsaťosemročný pravý krídelník sa zúčastní na prvom medzinárodnom turnaji od Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v roku 2009. Pri svojej druhej účasti na zimnej olympiáde v kariére a prvej od Turína 2006 bude najstarším hráčom kanadského tímu.

„Zaslúžil si to," okomentoval rozhodnutie Kanadskej hokejovej asociácie hlavný tréner „bleskov" Jon Cooper. „Je správne, že vybrali jeho. Bol mojím favortiom," dodal Cooper o St. Louisovi, ktorý v tejto sezóne nazbieral výborných 54 bodov za 25 gólov a 29 asistencií v 56 zápasoch.

Stamkosovi zahatala cestu do Soči, kde si reprezentácia Kanady zmeria sily s mužstvami z Nórska, Rakúska a Fínska, zlomenina holennej kosti, ktorú utrpel ešte 11. novembra. Niekoľko dní už intenzívne trénoval, no po CT vyšetrení mu tímoví lekári účasť na olmypiáde napokon zakázali.

„Je to pre Martyho skvelé. Ak si to niekto v našej kabíne zaslúži, tak je to on. Neberiem to tak, že ma nahrádza. Jednoducho dostal príležitosť, ktorú si zaslúžil," vyjadril sa na adresu rodáka z quebeckého Lavalu dvadsaťtriročný center.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist