Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
07. 02. 2014 ⋅ Marián Masaryk Reprezentácia 0 komentárov

Radivojevič zaujme Gáboríkovo miesto v Soči (aktualizované)

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek pre Slovenský zväz ľadového hokeja oficiálne potvrdil, že namiesto zraneného Mariána Gáboríka pocestuje do Soči útočník Slovana Bratislava Branko Radivojevič.

„Marián povedal, že je extrémne sklamaný. Pre nás to rovnako nie je ľahké, keďže ide z pohľadu našej koncepcie o jedného z kľúčových hráčov. Jeho zdravotný stav však nie je taký, aby mohol nastúpiť, čo nás veľmi mrzí." súcití český kouč s tridsaťjedenročným krídelníkom, ktorému v účasti na jeho tretej olympiáde zabránila zlomenina kľúčnej kosti.

Vůjtek pomerne rýchlo oznámil aj jeho náhradníka: „Na Gáboríkovo miesto napíšeme Branka Radivojeviča, ktorý odohral vo výbornej forme majstrovstvá sveta v rokoch 2012 aj 2013. Je to hráč, ktorý zapadá do našej koncepcie."

Tridsaťtriročný piešťanský rodák pomohol národnému tímu na svetovom šampionáte vo Švédsku a Fínsku v roku 2012 k zisku strieborných medailí a výborne hral aj vlani v rovnakých krajinách, kde slovenský tím obsadil ôsme miesto.

„Som rád, že som sa dostal do tímu, ale trochu mi je ľúto Mariána. Hokej však prináša aj takéto veci. Teraz musím a chcem trénerovi splatiť dôveru a hrať čo najlepšie," povedal Radivojevič po piatkovom tréningu v dejisku olympiády.

Na spomínaných dvoch predchádzajúcich svetových šampionátoch hral Radivojevič v útoku s Tomášom Kopeckým, ktorý v NHL oblieka dres Floridy Panthers. Je možné, že po jeho boku nastúpi na ľad aj v Soči: „O tom, kde nastúpim, som sa s trénerom ešte nebavil. S Tomášom sa mi hrá veľmi dobre."

Radivojevič, pre ktorého to bude druhá olympijská účasť, sa vyjadril aj k tej spred štyroch rokov v kanadskom Vancouveri, kde naši hokejisti skončili tesne za medailovými pozíciami, na štvrtom mieste.

„Tá vo Vancouveri bola výborná. Škoda, že nám tam nevyšiel záver. Verím, že atmosféra tu v Soči bude dobrá, mužstvo sa dá dokopy a dosiahneme dobrý výsledok," dodal.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist