Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
16. 04. 2017 ⋅ Marián Masaryk Sumáre 0 komentárov

Petrohrad získal svoj druhý Gagarinov pohár! + video

Petrohrad pricestoval na piaty zápas finále do Magnitogorska s dvomi postupovými mečbalmi. Hneď ten prvý premenil a po výhre 5:3 sa teší zo zisku svojho druhého Gagarinovho pohára v histórii.


Finále Gagarinovho pohára:

METALLURG MAGNITOGORSK – SKA PETROHRAD 3:5 (1:0, 1:3, 1:2), konečný stav série 1-4

Góly: 9. Osala (Santala, Chabarov), 24. Antipin (Kovář), 41. Kosov – 28. Gusev (Dadonov, Šipačov), 30. Barabanov (Kovaľčuk), 35. Dadonov (Šipačov, Gusev), 41. Kovaľčuk (Hersley), 59. Plotnikov (Prochorkin)
Strely: 45-31 (10-17, 15-11, 20-3), Trestné minúty: 10-6


Obhajca titulu vstúpil do zápasu lepšie a úvodnú aktivitu pretavil na vedúci gól v deviatej minúte Oskar Osala. Petrohrad už nemal takú streleckú prevahu ako v predošlých troch dueloch, ale na Vasilija Košečkina vyslal v prvej tretine o sedem striel viac. Od 24. minúty, navyše, prehrával 0:2 po góle Viktora Antipina. Od 28. minúty však za sedem a pol minúty troma gólmi otočil stav na 3:2. Nikita Gusev využil presilovku, druhý gól pridal Alexander Barabanov a tretí Jevgenij Dadonov. Na 4:2 zvýšil už po deviatich sekundách tretej tretiny ukážkovou strelou Iľja Kovaľčuk, no o ďalších 46 sekúnd neskôr strelil kontaktný gól Jaroslav Kosov. Magnitka mohla v závere aj vyrovnať, ale až neskorší spomalený záber odhalil, že jeden z domácich hráčov dostal puk do brány. Prešiel však skrz sieť a hra tak pokračovala bez prerušenia. Sergej Plotnikov potom spečatil zisk titulu pre SKA gólom do prázdnej brány. Metallurg prestrieľal hostí v tretej tretine pomerom 20:3, ale ani s odvolaným brankárom nedokázal vyrovnať stav a predĺžiť finálovú sériu.

Kovaľčukov majstrovský gól:


Mikko Koskinen prispel k rozhodujúcej výhre 42 zákrokmi, Košečkin čelil 31 strelám. Majstrovský gól napokon strelil Kovaľčuk, ktorý ako kapitán doviedol Petrohrad k titulu aj pred dvomi rokmi. Od roku 2014 dominujú lige tohtoroční finalisti, ktorí získali na striedačku po dva Gagarinove poháre. Magnitka ich vyhrala v rokoch 2014 a 2016. Nestala sa tak tretím tímom, ktorý dokázal obhájiť titul po Kazani (2009, 2010) a Dyname Moskva (2012, 2013).

Prezident KHL odovzdáva Kovaľčukovi Gagarinov pohár:

Najužitočnejším hráčom play-off sa stal brankár Magnitogorska Vasilij Košečkin. Najproduktívnejším hráčom vyraďovacích bojov je český útočník Jan Kovář, ktorý nazbieral 25 bodov (10+15). Druhý Sergej Moziakin zaostal len o bod. Najlepším strelcom bol ďalší jeho spoluhráč Danis Zaripov s 15 gólmi.

Zostrihy z posledného zápasu 9. sezóny KHL:


Zdroj, foto: oficiálny web KHL
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist