Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
27. 03. 2018 ⋅ Marián Masaryk Správy 0 komentárov

Fínska hviezdička opúšťa KHL. Zanechala v nej nezmazateľnú stopu

Do KHL vletel ako víchor a navždy sa zapísal do jej krátkej histórie. Fínskemu tínedžerovi na to stačila jediná sezóna. Reč je o Eelim Tolvanenovi, ktorý v pondelok opustil tím Jokerit Helsinki.


Ešte stále iba 18-ročný krídelník (22. apríla oslávi 19. narodeniny, pozn. red.) uchvátil za krátky čas celý hokejový svet. Do KHL prišiel ako čerstvá tridsiatka vla?ajšieho draftu NHL, na ktorom si ho vybral tím Nashville Predators. V Helsinkách dostal šancu ukázať, čo v ?om je s to aj urobil.

Tolvanen hneď pri ligovom debute, 23. augusta 2017 v zápase proti Minsku, zaznamenal hetrik. Dokázal to ako najmladší hráč v histórii súťaže. Druhý pridal už o mesiac neskôr proti Viťazu. V 49 dueloch základnej časti nazbieral 36 bodov (19+17), čím prekonal dovtedajší tínedžerský rekord Jevgenija Kuznecova. Ten už je hviezdou v NHL, kam smeruje aj mladý Fín.



Rodák z Vihti si zahral aj vo všetkých 11 zápasoch play-off, v ktorých strelil šesť gólov a pridal asistenciu. Jokerit v prvom kole prešiel cez Soči (4-1), ale v druhom ho zastavilo CSKA Moskva (2-4). Súčasťou série bol najdlhší zápas v histórii KHL. Zakrátko by mohol mladík absolvovať ďalšie vyraďovacie boje – o Stanleyho pohár v zámorskej profilige.

Tolvanen sa stal v jeho premiérovom ročníku medzi mužmi dvakrát nováčikom mesiaca a až šesťkrát nováčikom týžd?a. Mal tú česť reprezentovať Jokerit aj v Zápase hviezd KHL. Dres Fínska si obliekol na ZOH 2018, kde nazbieral deväť bodov (3+6) v piatich dueloch. V KHL zanechal nezmazateľnú stopu a o niečo podobné sa zrejme ešte v tejto sezóne pokúsi v najlepšej hokejovej lige sveta.



Pozri aj:
KHL má za sebou najdlhší zápas histórie! + video

Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist