Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
28. 03. 2018 ⋅ Marián Masaryk Správy 0 komentárov

KHL prichádza o ďalšie dva tímy, Slovan zostáva

Ešte pred vyvrcholením 10. sezóny oznámilo vedenie KHL niekoľko noviniek v súvislosti s ročníkom 2018/19. Počet tímov sa opäť zníži a meniť by sa mohol aj formát play-off. Poznáme tiež dejisko zápasu hviezd.

Riadiaci orgán súťaže v stredu schválil neskorší úvod novej sezóny, ktorá sa začne až 1. septembra 2018. Každý tím odohrá najmenej 60 zápasov základnej časti, teda rovnaký počet ako býva zvykom v bežnej sezóne. V tejto skrátenej olympijskej absolvovali kluby po 56 duelov.

Liga by chcela rozpis zápasov nastaviť tak, aby sa odohralo viac súbojov v rámci divizií a konferencií. Ročník by mal mať tri reprezentačné prestávky, pričom každá by mala trvať päť dní. Kompletný kalendár sezóny zverejní KHL 15. júna.

Liga tiež chce meniť formát play-off. V súčasnosti sa hrajú vyraďovacie boje v rámci konferencií, no o rok by sa mohli stretnúť aj tímy z opačných konferencií. Cieľom je zaviesť túto zmenu v treťom kole play-off 2019.

Jednou z dôležitých zmien je počet účastníkov súťaže. Z 27 sa zníži na 25, pretože v novej sezóne už neuvidíme v KHL tímy Jugra Chanty-Mansijsk a Lada Togliatti. Išlo o najhoršie dve mužstvá Východnej konferencie i celej ligy. Dres Jugry si v ročníku 2016/17 obliekal aj slovenský obranca Martin Štajnoch.

KHL tiež oznámila miesto konania najbližšieho Víkendu hviezd. Po Astane sa najlepší hráči predstavia na exhibícii v Kazani v d?och 19. a 20. januára 2019. Poslednou veľkou novinkou je stanovenie rozpočtového stropu na 850 miliónov rubľov pre budúcu sezónu (asi 12 miliónov eur). Rovnaký bude v ročníku 2019/20, v ďalšom to bude už 900 miliónov rubľov (asi 12,7 milióna eur).

Slovenských fanúšikov môže tešiť, že tím Slovan Bratislava absolvuje siedmu sezónu v KHL. Tá uplynulá bola pritom jeho najhoršou od vstupu do súťaže v roku 2012, keďže v nej nazbieral najmenej bodov a inkasoval najviac gólov zo všetkých tímov. Napriek tomu mal šiestu najvyššiu priemernú návštevnosť domácich zápasov (7 608 divákov).

Slovenský hokej by mali v lige naďalej zastupovať aj obranca Michal Čajkovský (Jekaterinburg) a brankár Július Hudáček (Čerepovec).
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist