Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
30. 05. 2018 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Zmeny v Slovane: Nový tréner, hráči a odchod generálneho manažéra

Tím Slovan Bratislava oznámil v závere mája viacero zmien. Prichádza nový hlavný tréner i niekoľkí hráči, kým generálny manažér sa vzdal funkcie.

Zmena vo vedení

Po necelom roku odchádza z postu generálneho manažéra Patrik Ziman, ktorý 1. júla 2017 nahradil Maroša Krajčiho. Oficiálne skončí 31. mája, pričom ako hlavný dôvod v rozhovore pre denník Šport uviedol nezhody so športovým riaditeľom Oldřichom Šteflom. Žiadal jeho odstúpenie, ale majitelia na čele s Jurajom Širokým boli proti. Slovan má už dlhšie finančné problémy, ale aj ťažkosti so skladaním mužstva.

„HC SLOVAN Bratislava ďakuje Patrikovi Zimanovi za jeho prácu pre klub počas celej minulej sezóny a v ďalšom profesionálnom živote mu želá veľa úspechov,“ napísal klub na svojom webe.

Na lavičke úspešný slovenský kormidelník

Bielorusa Eduarda Zakonvca nahradí vo funkcii hlavného trénera Vladimír Országh, ktorý s klubom podpísal zmluvu s platnosťou do 30. apríla 2019. Na dvoch olympiádach a troch svetových šampionátoch bol asistentom trénera v seniorskej reprezentácii a päť rokov viedol Banskú Bystricu v domácej Tipsport lige. Dvakrát ju doviedol k majstrovskému titulu a raz získal striebro.


Országh prichádza do známeho prostredia, keďže v sezóne 2014/15 bol v Slovane asistentom trénerov Rostislava Čadu a Petriho Matikainena. Jeden zápas viedol ako hlavný tréner. Počas hráčskej kariéry sa stal majstrom sveta v roku 2002, o rok neskôr získal bronz. Vyhral aj švédsku SHL a odohral takmer 300 zápasov v NHL za Nashville a New York Islanders.

„HC SLOVAN Bratislava gratuluje Vladimírovi Országhovi k postupu v jeho trénerskej kariére a želá mu úspešnú sezónu v KHL,“ znie v oficiálnom vyhlásení klubu. Országhovými asistentmi na lavičke budú Róbert Petrovický a Rudolf Jendek.

Noví hráči i zmluvy

Posily do obrany aj medzi tri žrde

Defenzívu Slovana posilní 21-ročný reprezentačný obranca Mário Grman, ktorý sa dohodol na spolupráci do konca apríla 2019. Má za sebou prelomový ročník, v ktorom debutoval na seniorských MS. Bol tiež stabilným členom Chomutova v najvyššej českej súťaži. Rodák z Topoľčian hral aj za Žilinu a vyše 100 duelov odohral v kanadskej juniorskej WHL.

„Mário je mladý perspektívny obranca, svoje miesto si zastal na svetovom šampionáte v Dánsku. Ide o dobrého korčuliara, ktorý má kvalitnú prácu s hokejkou a na ľade je použiteľný vo všetkých herných situáciách. Hráč na sebe tvrdo pracuje a vidíme v ?om potenciál smerom do budúcnosti," povedal o Grmanovi nový hlavný tréner Slovana Vladimír Országh.


Druhou posilou je brankár Marek Čiliak, ktorý tiež podpísal ročný kontrakt do konca apríla 2019. Dvadsaťosemročný Zvolenčan doviedol Brno k českému titulu v posledných dvoch sezónach Tipsport extraligy. V predošlých dvoch bol najužitočnejším hráčom súťaže. Na konte má aj striebro, bronz a ocenenia najlepší brankár a najužitočnejší hráč play-off. Tento rok absolvoval seniorskú premiéru na majstrovstvách sveta v Dánsku, kde odchytal päť zo siedmich zápasov Slovenska. Vybrali ho medzi troch najlepších hráčov tímu na turnaji.

„Marek Čiliak ukazoval, že už niekoľko sezón patril medzi to najlepšie, čo pôsobilo na klziskách v Česku. Dokazujú to aj jeho dva majstrovské tituly s Kometou Brno. Dobrú výkonnosť predviedol aj na svetovom šampionáte v Dánsku. Do bránkoviska sme sa s vedením klubu a realizačným tímom snažili priviesť slovenského brankára, čo sa nám v osobe Mareka Čiliaka podarilo,“ zhodnotil Országh.

Mladí útočníci a brankár predĺžili zmluvy

Po úspešnej sezóne bude pokračovať v Slovane 25-ročný útočník Patrik Lamper, ktorý okúsil v minulej sezóne KHL na deväť zápasov ako kme?ový hráč Banskej Bystrice. Pripísal si v nich dva góly a dve asistencie. S klubom podpísal ročný kontrakt do 30. apríla 2019. Banskobystrický rodák sa tešil s tímom z rodného mesta z majstrovských titulov v tomto i minulom ročníku Tipsport ligy. S reprezentáciou si zahral na olympiáde i na Nemeckom pohári, s klubom sa predstavil v Lige majstrov.

„Patrika Lampera poznám veľmi dobre z pôsobenia v Banskej Bystrici i v slovenskej reprezentácii. Je to výborný korčuliar, veľký pracant a bojovník na ľade. Patrí medzi dôležitých hráčov pre nasadzovanie v oslabeniach. Svojou aktívnou hrou sa súperom dostane pod kožu, je na neho produkovaných veľa faulov,“ pochválil Országh svojho staronového zverenca.


Do 30. apríla 2019 zostane v Slovane aj 26-ročný center Tomáš Hrnka, ktorý za? v ostatnej sezóne odohral 46 zápasov s bilanciou deväť gólov a dve asistencie. Ročník dohral v Banskej Bystrice, kde sa tešil z tretieho slovenského titulu v kariére. Prvé dva vyhral s Košicami. Nitriansky rodák má za sebou už takmer 300 duelov v Tipsport lige. Zahral si už aj za českú Plze?.

„Hráča som mal v závere tejto sezóny aj v Banskej Bystrici, dobre ho poznáme. Tomáš je veľký útočník, silný na puku. V zápasoch vie urobiť aj body. Na jeho silných stránkach budeme chcieť stavať v novej sezóne a využiť jeho potenciál," opísal Hrnku Országh.


Čiliakovou konkurenciou v bránkovisku bude 31-ročný Čech Jakub Štěpánek, ktorý predĺžil spoluprácu so Slovanom do 30. apríla 2019. V ostatnej sezóne za? odchytal 37 zápasov s úspešnosťou zákrokov 91,5 % a priemerom 2,9 inkasovaného gólu. Niekdajší majster sveta a dvojnásobný bronzový medailista z MS má na konte aj víťazstvo vo švajčiarskej NLA a titul vicemajstra Česka. V KHL už chytal aj za Petrohrad, Čerepovec a Lev Praha.

„V minulej sezóne podával Jakub v bráne Slovana veľmi dobré, stabilné výkony, dosiahol vysoké čísla úspešnosti zákrokov, v klube s ním bola spokojnosť. Vybrali sme si ho preto spolu s realizačným tímom aj pre nový ročník KHL a veríme, že svojimi výkonmi sa opäť zaradí medzi opory mužstva,“ povedal o Štěpánkovi tréner brankárov Pavol Rybár.


Prípravné zápasy Slovana pred sezónu 2018/19:

Olomouc – Slovan (2. augusta)
Vítkovice – Slovan (7. augusta)
Brno – Slovan (9. augusta)
Mladá Boleslav – Slovan (14. augusta)
Memoriál Zby?ka Kusého, Pardubice (16. – 18. augusta)
Slovan – Brno (21. augusta, 18:00)
Slovan– Mladá Boleslav (28. augusta, 18:00)
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist