Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
01. 07. 2018 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Ďalší Slovák v KHL. Marek Hrivík bude hrať za Viťaz!

Po dlhom a neúspešnom snažení presadiť sa naplno v zámorskej NHL sa slovenský útočník rozhodol odísť do Európy. Napokon zakotví v KHL, kde sa upísal tímu Viťaz Moskovská oblasť.


Dvadsaťšesťročný rodák z Čadce si v ostatnej sezóne zahral iba v troch zápasoch NHL v drese Calgary Flames bez bodového zisku. V nižšej AHL sa mu darilo, keď nazbieral 30 bodov v 32 dueloch za Stockton. Až dvakrát však utrpel otras mozgu a ďalšej šance v prvom tíme sa nedočkal.

Celkovo Hrivík absolvoval 24 duelov v NHL, v ktorej nebol nikdy draftovaný. Dvadsaťjeden z nich so ziskom troch asistencií odohral za tím New York Rangers. V zámorskej profilige debutoval v ročníku 2015/16 po štyroch rokoch v AHL. V 350 zápasoch tam zaznamenal 198 bodov.

Žilinský odchovanec sa stal v roku 2010 víťazom kanadskej juniorskej QMJHL. Slovensko reprezentoval na dvoch majstrovstvách sveta hráčov do 18 i do 20 rokov a aj na jedných seniorských (2014). Pred odchodom do zámoria odohral jeden ročník za projekt Orange 20 v slovenskej najvyššej súťaži.

Hrivík, ktorý zažije premiéru v KHL, bude piatym Slovákom, ktorý si kedy obliekol dres Viťazu. V sezóne 2013/14 za? hrali útočník Martin Cibák s obrancom Branislavom Mezeiom, v ročníku 2007/08 to boli útočník Andrej Podkonický a obranca Stanislav Hudec.

Od vstupu do KHL hral Viťaz v play-off jediný raz – v roku 2017 vypadol hneď v prvom kole po štyroch prehrách s Petrohradom, neskorším šampiónom.

Pozri aj:
O NHL už bojovať nebude. Hrivík to v zámorí balí
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist