Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
28. 08. 2018 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Slovan zakončil prípravu výhrou po nájazdoch nad Mladou Boleslavou

Tím Slovan Bratislava v utorok ukončil prípravu na sezónu 2018/19 zápasom proti účastníkovi českej najvyššej súťaže. Mladú Boleslav doma zdolal 4:3 po samostatných nájazdoch.

SLOVAN BRATISLAVA – Mladá Boleslav 4:3 SN (1:1, 1:2, 1:0, 1:0)


Góly: 5. Lamper (Meszároš, Chipchura), 37. Gélinas (Taffe)(PP), , 42. Rau (Grman), rozh. SN Rau – 9. Látal (Pacovský)(PP), 31. Pacovský (Kotvan)(PP), 32. Kousal (Procházka)
Strely: 22-18 (8-3, 7-7, 7-8), Trestné minúty: 8-10 (2-4, 4-2, 2-4)
Brankári: Čiliak - Krošelj


Slovan bol v prvej tretine odvetného zápasu s Mladou Boleslavou aktívnejší a prestrieľal ju pomerom 8:3. V piatej minúte išiel do vedenia zásluhou Patrika Lampera, ktorý zakončil gólom peknú kombinačnú akciu. Hostia odpovedali v deviatej minúte v úvodnej presilovke duelu, keď Mareka Čiliaka prekonal Martin Látal. Slovan hral neskôr dve presilovky, ale ani jednu nevyužil. Gasper Krošelj podržal svoj tím najmä pri šanciach Schausa v 12. minúte a Buca v samom závere tretiny.


Prostrednú časť hry zvládla lepšia Mladá Boleslav, i keď pomer striel bol tentoraz vyrovnaný 7:7. V 26. minúte najskôr mohol ísť do vedenia Slovan, ale Hrnka nezakončil samostatný únik ideálne. Krošelja blafákom prekonal, no trafil tyčku odkrytej brány. Hostia hrali potom dve presilovky, ktoré ich dostali do tempa. V strede zápasu za 19 sekúnd odskočili na rozdiel dvoch gólov, keď skórovali Dominik Pacovský pri početnej výhode a Pavel Kousal. Slovanu sa podarilo znížiť stav na 2:3 v 37. minúte v jeho tretej presilovke v dueli. Tvrdou strelou sa presadil Eric Gelinas, debutant v drese „belasých".


Slovan mal dobrý vstup do tretej tretiny. Už po 86 sekundách hry vyrovnal skóre zápasu na 3:3 Chad Rau, ktorý po odrazenej strele Grmana zasunul puk do odkrytej brány Krošelja. Mladá Boleslav hrala neskôr ďalšiu presilovku a bola v nej blízko k vedúcemu gólu. Čiliak si však poradil s prekvapivou strelou Klepiša i s dorážkou Šťastného. Na opačnej strane pohrozil Červený, ale slovinského brankára hostí neprekonal. Slovan hral do konca tretiny ešte dvakrát v početnej prevahe, ale nedokázal streliť víťazný gól. Nasledovali preto rovno samostatné nájazdy.


V nájazdovej lotérii uspeli z domácich hráčov Červený a v piatej sérii aj Rau, ktorý rozhodol o výhre Slovana 4:3. Čiliaka prekonal z piatich strelcov Boleslavi iba Orsava.


Prehľad samostatných nájazdov:
1. séria:
0:0 Pacovský (MBL)
0:0 Taffe (SBA)
2. séria:
0:0 Šťastný (MBL)
0:0 ?epík (SBA)
3. séria:
0:0 Žejdl (MBL)
1:0 Červený (SBA)
4. séria:
1:0 Vondrka (MBL)
1:0 Virta (SBA)
5. séria:
1:1 Orsava (MBL)
2:1 Rau (SBA)

Zostava SLOVANA: Čiliak (Štěpánek) – Sersen, Gélinas, Červený, Taffe, ?epík – Meszároš, Grman, Liška, Chipchura, Lamper – Jánošík, Schaus, Lunter, Rau, Virta – Švarný, Bačík, Hrnka, Šimun, Buc


Zostava Mladej Boleslavi: Krošelj (Kantor) - Bernad, Hanzlík, Dlapa, Pláněk, Němeček, Kotvan, Kurka, ?íha - Klepiš, Knotek, Vondrka - Orsava, Žejdl, Látal - Pacovský, Flynn, Šťastný - Procházka, Najman, Kousal

Nový i staronový hráč boli dnes premiérovo v zostave Slovana:

Predzápasové štatistiky:

Slovan mal v tohtoročnej letnej príprave bilanciu 4-5. Jeho siedmu sezónu v KHL odštartuje už v nedeľu 2. septembra v Magnitogorsku. Ďalšie zápasy úvodného výjazdu odohrá v utorok v Čeľabinsku a vo štvrtok v Jekaterinburgu.

Výsledky prípravných zápasov Slovana pred sezónou 2018/19:

Vítkovice – Slovan 3:1
Brno – Slovan 2:5
Mladá Boleslav – Slovan 1:2 SN
Pardubice – Slovan 1:3
Berlín – Slovan 4:0
Vladivostok – Slovan 3:2 SN
Slovan – Brno 1:5
Banská Bystrica – Slovan 4:3
Slovan – Mladá Boleslav 4:3 SN

Zdroje: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist