Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
30. 08. 2018 ⋅ SlovakKHL.sk Správy 0 komentárov

KHL mení bodovací systém a chce sa rozširovať ďalej do Európy

Hoci sezóna v KHL sa začína už v sobotu, vedenie súťaže na poslednú chvíľu schválilo podstatnú zmenu pravidiel. Tiež však avizovalo záujem o ďalšie rozširovanie súťaže o tímy zo západnejšej časti Európy.

Ako sme už informovali, KHL zvažovala zmenu bodovacieho systému po vzore NHL. Predstavenstvo o návrhu hlasovalo a zmenu odobrilo. Už tak nebudeme poznať trojbodové víťazstvá, ktoré tímy získavali za triumf v normálnom hracom čase.

Od aktuálnej sezóny 2018/19 sa budú za víťazstvá udeľovať len dva body, bez ohľadu na to, či tím vyhrá po 60 minútach, po predĺžení alebo po nájazdoch. Bod sa, tak ako doteraz, bude udeľovať za remízu v normálnom hracom čase.

Ďalšie rozširovanie? Prečo nie...

Vedenie KHL sa už pripravuje aj na iné potenciálne zmeny. V novom desaťročí by chcelo rozšíriť zásah súťaže viac do západnej časti Európy. Nebude to však len za cenu rozširovania počtu účastníkov. Ekonomicky slabé kluby by z mapy súťaže mohli vypadnúť.

„Chceme, aby bola KHL silná liga, ekonomicky aj športovo. Jednotlivé tímy nahradíme. Možno uvidíme v lige ďalšie zahraničné tímy. Rokujeme aj s francúzskym tímom. Veľký potenciál vidíme aj v krajinách ako Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko,“ povedal predseda predstavenstva Gennadil Timčeno pre Sport-Express.

Šéf súťaže Alexander Medvedev by rád ligu rozšíril aj o ďalší tím zo severu Európy. V súčasnosti v KHL hráva fínsky Jokerit, no veľký záujem má o švédske kluby.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist