Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
09. 09. 2018 ⋅ Marián Masaryk Sumáre 0 komentárov

Slovan stále čaká na výhru. V domácej premiére podľahol Jaroslavli + video

Slovan Bratislava odohral v nedeľu prvý domáci zápas tejto sezóny proti Jaroslavli. Po dvoch tretinách bol stav vyrovnaný, ale v tretej inkasoval domáci tím tri góly a prehral 1:4.


SLOVAN BRATISLAVA – Lokomotiv Jaroslavľ 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Góly: 34. Sersen – 11. Averin (Kraskovskij), 46. Loktionov (Kozun, Nakládal)(PP), 54. Denisenko (Alexejev, Jurtaikin), 60. Kozun (Loktionov)(PP)
Strely: 20-40 (10-10, 6-16, 4-14), Trestné minúty: 15-25 (2-6, 2-0, 11-19)
Brankári: Čiliak – Salák


Duel sa začal zostra. Slovan si hneď pri prvej útočnej akcii vypýtal presilovú hru. Najviac v nej Salákovi podkúril Gelinas, ktorého strela zo stredného pásma prepadla českému bankárovi. Puk sa zastavil tesne pred bránkovou čiarou. Krátko po skončení presilovky sa dostal do úniku Liška, ale ani on neotvoril skóre. V 7. minúte si aj o niečo strelecky aktívnejšia Jaroslavľ zahrala prvú presilovku po zlom striedaní domácich. Čiliak sa v nej zaskvel najmä po strele Jurtaikina. V momente vypršania trestu Pajgin zastavil rodiaci sa únik faulom a Slovan hral druhýkrát v početnej výhode. Ani v nej neskóroval, a tak prišla odpoveď. V 11. minúte poslal Lokomotiv do vedenia 1:0 kapitán Jegor Averin, ktorý nechytateľne zakončil svoj samostatný nájazd. Slovan mohol vyrovnať v 15. minúte v tretej presilovke. Tá mu vyšla najlepšie, ale Salák si udržal čisté konto.


Jaroslavľ vletela do druhej tretiny ako vietor. V tempe sa udržala aj vďaka druhej presilovke v zápase, ktorú zavinil Gelinas vyhodením puku do hľadiska. Čiliak v nej podržal svoj tím, ale v 29. minúte inkasoval druhýkrát. Jurtaikin síce predviedol pekné sólo, no slovenskému brankárovi nedovolene vypichol puk a potom skóroval. Rozhodcovia si pozreli záznam a gól neuznali. Na opačnej strane mal vyrovnanie na hokejke Červený, no jeho strela skončila na brvne Salákovej brány. Slovan však zvýšil aktivitu a v 34. minúte sa dočkal prvého domáceho gólu. Strelil ho kapitán Michal Sersen, ktorý na dvakrát zakončil svoju akciu. Hostia boli oveľa strelecky aktívnejší, no Čiliak kryl všetkých 16 striel v tretine. Tá sa skončila o 2 minúty a 42 sekúnd skôr pre problém s hlavnými dverami mantinelu.


Aj do tretej tretiny vstúpil lepšie Lokomotiv. V 42. minúte ohrozil Čiliaka Ilienko, ktorý sa pred neho natlačil spoza brány a dostal sa aj k dorážke. O dve minúty neskôr Čiliak vybehol z brány a Kraskovskij sa pred ?ou ocitol sám, ale nestihol dostať puk dnu. V 46. minúte však oveľa aktívnejšia Jaroslavľ predsa len viedla 2:1 zásluhou Andreja Loktionova, ktorý bol na konci presilovkovej akcie. Slovan mal neskôr šancu odpovedať rovnakou mincou, no svoju početnú výhodu nevyužil. Trest prišiel v 54. minúte, keď prečíslenie dvoch proti jednému zakončil gólom na 3:1 pre hostí Grigorij Denisenko. V 57. minúte sa pri ďalšej presilovke Jaroslavle strhla na ľade menšia šarvátka. Tresty dostali Chipchura a Nakládal. Lokomotiv dohral zápas v presile a ustrážil si náskok. V samom závere spečatil triumf 4:1 Brandon Kozun.




Alexander Salák prispel k výhre 19 zákrokmi, kým Marek Čiliak čelil až 40 strelám. Slovan prehral aj štvrtý zápas v sezóne a v treťom nebodoval. Zostáva tak predposledný v Západnej konferencii s jediným bodom na konte. Druhý duel z úvodnej domácej série odohrá v utorok proti Čerepovcu.

Zostava SLOVANA: Čiliak (Štěpánek) – Sersen (C), Gelinas, Grman, Meszároš (A), Schaus, Jánošík, Bačik – ?epík (A), Taffe, Červený – Liška, Chipchura, Lunter – Virta, Rau, Hrnka – Buc, Šimun, Sloboda


Zostava Jaroslavle: Salák (Konovalov) – Afanasjev, Nakládal, Jelesin (A), Pajgin, Koledov, Čerepanov, Kutuzov – Loktionov (A), Kontiola, Kozun – Denisenko, Iljenko, Averin (C) – Sannikov, Alexejev, Jurtaikin – Kajumov, Ivanov, Kovalenko – Kraskovski


Predzápasové štatistiky oboch tímov:

Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist