Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
17. 10. 2018 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Spanilá jazda Jekaterinburgu sa skončila. Rekord KHL bol blízko

Tím Avtomobilist Jekaterinburg zažíva najlepší vstup do sezóny v histórii a takmer sa mu podarilo vyrovnať aj ligový rekord v dĺžke víťaznej série. V utorok mu však túto šancu zmarila Astana, ktorá ho zdolala 2:1.


Mužstvo zo štvrtého najväčšieho mesta Ruska ťahalo od začiatku sezóny 2018/19 sériu 18 víťazstiev, z ktorých 16 vybojovalo v normálnom hracom čase. Jediné dva tímy, ktoré ho takmer zdolali, boli v treťom zápase ročníka Slovan Bratislava (3:2 PP) a v desiatom Jaroslavľ (5:4 PP). Tie s ním prehrali na jeho ľade až po predĺžení.

Keďže však KHL pred touto sezónou zaviedla nový bodovací systém, Jekaterinburg o žiadne body neprišiel. Na druhej strane mu však trochu uškodil, lebo za každé víťazstvo získal namiesto troch bodov už iba dva. Pri starom systéme by tak na čele Východnej konferencie nemal 36 bodov, ale až 52.

Prvýkrát bez bodu obišiel Avtomobilist až 16. októbra, keď doma podľahol Barysu 1:2. Bola to jeho prvá súťažná prehra od 12. marca tohto roka z play-off proti Magnitogorsku. Napriek tomu však s 18 výhrami po sebe vyrovnal druhý najlepší zápis v histórii KHL, ktorý zaznamenal v ročníku 2010/11 Omsk a vlani Petrohrad. Ten ho dokonca vylepšil a stanovil stále platný rekord s 20-zápasovou víťaznou sériou.

Na spanilej jazde Jekaterinburgu sa podieľali viacerí hráči, vrátane legionárov. Traja z najlepšej štvorice sú pritom letné posily. Lídrom tímovej produktivity je niekdajší kapitán Astany Nigel Dawes s 19 bodmi (6+13), druhý je so 17 bodmi (8+9) Američan Dan Sexton. Kanaďan Francis Paré s Francúzom Stephanem Da Costom nazbierali po 16 bodov, pričom Paré je aj najlepším strelcom s 9 gólmi. Najproduktívnejší Rus v tíme je až piaty Anatolij Golyšev (9+3).

Ako sa bude tímu, ktorého doposiaľ najväčším úspechom v KHL je prvé kolo play-off (hral v ?om štyrikrát), dariť ďalej? Zopakuje neskôr v sezóne podobnú sériu?
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist