Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
04. 03. 2019 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Országh nevylučuje zotrvanie v Slovane. Má však podmienky

Oficiálna stránka KHL začala po skončení základnej časti sériu rozhovorov s hlavnými trénermi všetkých tímov. Ako prvý prišiel na rad kormidelník Slovana Bratislava, ktorého zverenci skončili na poslednom mieste v ligovej tabuľke.


Vladimír Országh si svoju prvú sezónu v KHL ako tréner asi predstavoval inak. Jediný slovenský účastník súťaže v nej absolvoval už siedmy ročník, ale z pohľadu čísel to bol ten najhorší. Štyridsaťjedenročný majster sveta ako hráč a dvojnásobný slovenský majster ako tréner Banskej Bystrice na úvod zhodnotil sezónu 2018/19:

„Na základe výsledkov ju nemôžem hodnotiť pozitívne. Káder síce nebol najkvalitnejší, mali sme rôzne problémy, no napriek tomu sme v tabuľke po základnej časti mali mať o 12 až 15 bodov viac.“

Ako hlavné príčiny slabých výsledkov uviedol asistent reprezentačného trénera Craiga Ramsaya na posledných majstrovstvách sveta i olympiáde neskoré skladanie kádra, finančné problémy a aj nenaplnenie očakávaní od niektorých hráčov.

Országh vyzdvihol dvoch českých legionárov Michala ?epíka s Rudolfom Červeným a potešili ho aj výkony slovenských mladíkov ako Adam Liška, Matúš Sukeľ, Mário Lunter a Mário Grman. Naopak, sklamali ho zámorské posily, možno s výnimkou bodového lídra tímu Jeffa Taffea.

Rodáka z Banskej Bystrice sa opýtali aj na to, prečo Slovanu tak veľa bodov chýbalo na postupové pozície: „Hrali sme veľa vyrovnaných zápasov, ale dávali sme v nich málo gólov. Aj preto sme 90 % z nich prehrali a to nás zosúvalo v tabuľke nižšie. Chýbali nám v zostave rozdieloví hráči, ktorí by to v kľúčovom momente zobrali na seba, dokázali streliť dôležitý gól a prikloniť misky váh na našu stranu.“

Po analýze tímu prišiel rad aj na samotného Országha. Ako hodnotí sezónu z osobnej stránky?

„Aj pre m?a bol minulý ročník dobrou skúsenosťou a školou. Vo veľa veciach som si potvrdil, že idem správnym smerom, no boli aj také, ktoré stačili na slovenskú extraligu, ale na KHL už nie. Nebolo to pre m?a vôbec ľahké obdobie, ale aj takéto roky trénerská kariéra prináša. Pre m?a bola táto sezóna napriek zlému umiestneniu veľmi poučná a dala mi veľmi veľa, čo sa týka tréningového procesu, koučingu či vedenia mužstva.“

Országh sa nevyhol ani otázkam na porovnanie slovenskej Tipsport ligy a nadnárodnej KHL. V čom videl najväčšie rozdiely?

„KHL je jedna z najlepších svetových líg, s kvalitnými mužstvami a hráčmi. V zápasoch rozhodujú najmenšie detaily. Najmä na začiatku sezóny nás dobiehali chyby, ktoré sme v stretnutiach urobili. Kým v našej súťaži ich súperovi hráči okamžite nepotrestajú, v KHL prišli po piatich našich chybách od špičkových tímov ako CSKA či SKA štyri góly, od ďalších tímov za nimi tri góly. Aj priemerný tím dokáže z piatich chýb okamžite vyťažiť dva góly.“

Na záver úspešný slovenský tréner pomenoval problémy, s ktorými by sa malo vedenie Slovana vysporiadať, ak by si ho chcelo udržať na lavičke. Nestráca však vieru a želá si aj prísun kvalitných Slovákov do tímu.

„Klub sa v prvom rade potrebuje ekonomicky stabilizovať, tým sa vyhnúť skladaniu mužstva na poslednú chvíľu a vytvoriť okolo seba oveľa pozitívnejšiu atmosféru aj smerom k verejnosti a fanúšikom. Dnes, žiaľ, nedisponujeme rozdielovými slovenskými hráčmi, preto by mal byť výber legionárov dôslednejší a včasný, aby boli skutočnými kľúčovými hráčmi a lídrami mužstva. Rovnako je úlohou klubu dostať do mužstva čo najlepších a najperspektívnejších slovenských hráčov a káder postupne budovať. Verím, že postupom času by sme mohli vytvoriť slovenské mužstvo,“ dodal Országh.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist