Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
21. 04. 2019 ⋅ Marián Masaryk Správy 0 komentárov

Poznáme hviezdy finále. Dve z nich vytvorili niekoľko rekordov!

Špeciálna komisia KHL vyhlásila v sobotu mená troch najlepších hráčov finálovej série o zisk Gagarinovho pohára. Nie je prekvapujúce, že všetci sú z víťazného tímu CSKA Moskva. Postarali sa o pár historických zápisov.

HVIEZDY FIN?LE:

Najlepší útočník: Michail Grigorenko (CSKA)
Grigorenko strelil päť gólov a pridal asistenciu v štyroch víťazných zápasoch proti Omsku. Bol najproduktívnejším hráčom aj najlepším strelcom finále. Skóroval v troch dueloch, pričom hneď v tom prvom sa postaral o historicky prvý finálový hetrik v KHL. Medzi týmito troma gólmi bol aj ten rozdielový, zvyšné dva vsietil do prázdnej brány. Vytvoril tak ligový rekord s gólom do prázdnej brány v štyroch dueloch play-off po sebe. Štyri takéto góly v jednom play-off tiež strelil ako prvý hráč histórie.



Najlepší brankár: Iľja Sorokin (CSKA)
Sorokin vychytal všetky štyri finálové výhry, dve z nich s čistými kontami. Ako prvý brankár v ligovej histórii zaznamenal dve nuly po sebe vo finále Gagarinovho pohára. Mal celkovú úspešnosť zákrokov 96,4 % a priemer 0,93 inkasovaného gólu na zápas. So sériou 137 minút a 5 sekúnd bez inkasovania tiež vytvoril finálový rekord KHL. Stal sa najužitočnejším hráčom play-off ako štvrtý brankár a v piatej sezóne od vzniku súťaže (Alexander Jerjomenko - 2x, Vasilij Košečkin, Konstantin Barulin).


Najlepší obranca: Mat Robinson (CSKA)
Robinson nazbieral vo finále dve gólové asistencie a sedem plusových bodov, najviac zo všetkých hráčov. V štyroch zápasoch série odohral priemerne až 24 minút a 46 sekúnd.



Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist