Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
23. 04. 2019 ⋅ Marián Masaryk Správy 0 komentárov

V KHL opäť padli divácke rekordy. Krátke finále zabránilo ďalšiemu

V poradí jedenásta sezóna KHL bola opäť rekordnou, čo sa týka návštevnosti na štadiónoch. Viacero historických rekordov padlo aj v play-off, ktoré sa skončilo pomerne rýchlo. Finále totiž trvalo iba štyri zápasy.

Celkový počet divákov v play-off sa vyšplhal na číslo 692 697, druhé najvyššie po roku 2011 (696 169). Ak by sa však hralo finále Gagarinovho pohára aspo? na päť duelov, takmer určite by prvýkrát v histórii padla méta 700 000 divákov v play-off.

Aj keď celkový počet divákov vo vyraďovacích bojoch nebol rekordný, priemerný počet áno. V priemere sledovalo jeden zápas play-off 8 659 divákov, čo je o 131 viac ako minuloročný rekord. Rekordná bola ja priemerná kapacita štadiónov v play-off – 9 509 miest.

Ďalšie rekordy padli v priemernom počte divákov v jednotlivých kolách play-off. Historicky najvyššiu priemernú návštevnosť mali zápasy prvého (8 255), druhého (9 078) aj tretieho kola (9 469).

Napokon podľa oficiálnych štatistík padol aj rekord v priemernom počte divákov v celej sezóne. V ročníku 2018/19 si ktorýkoľvek zápas KHL pozrelo naživo v priemere 6 603 ľudí, čo je len o deväť viac ako bol predošlý rekord (2014/15).

„Nárast priemernej návštevnosti je najlepším dôkazom zvyšujúceho sa záujmu ľudí o KHL, vrátane play-off. Fanúšikovia si kupujú lístky, aby boli súčasťou dobrej show. Toto je ten najväčší úspech pre ligu, kluby aj samotných divákov, ktorým gratulujem ku skvelej sezóne. Žite a dýchajte pre hokej,“ vyhlásil nadšene prezident KHL Dmitrij Černyšenko.

Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist