Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
30. 09. 2011 ⋅ SlovakKHL.sk Sumáre 0 komentárov

LEV zdolal Dynamo, Starosta rozhodol zápas

Po jednod?ovej prestávke sa Kontinentálna hokejová liga vrátila so šesťzápasovým piatkovým programom. Slovákov potešil popradský tím, ktorý zdolal Dynamo 4:1. V ostatných zápasoch bodovali Ružička a Starosta, ktorý rozhodol o výhre Jugry.

Slovenský obranca Tomáš Starosta sa stal jedným z dvoch hrdinov Jugry, ktorá dokázala vyhrať v Novgorode tesným pomerom 1:0. Jediný gól stretnutia vsietil v 52. minúte práve trenčiansky odchovanec, ktorý v zápase odohral takmer 17 minút a na bránu súpera vyslal dve strely. Druhým hrdinom hostí bol brankár Biryukov , ktorý zneškodnil všetkých 32 striel Torpeda, medzi ktorými bolo aj viacero väčších šancí.

Ufa v zápase proti Novosibirsku dvakrát prehrávala, ale nakoniec sa tešila z víťazstva 3:2 po samostatných nájazdoch. Ten víťazný premenil Zinovyev. Zápas poslal do predĺženia Viktor Kozlov, ktorý sa presadil v poslednej minúte tretej tretiny. Richard Stehlík odohral v drese Ufy niečo cez 21 minút a zaznamenal štyri strelecké pokusy. Jeho spoluhráč Alexander Radulov nehral pre zranenie.

Rovnakým pomerom, no bez predĺženia a nájazdov, vyhrala Astana v ofenzívnom zápase nad Magnitogorskom. Víťazný gól strelil po prihrávke Klepiša Dustin Boyd. Slováci sa nepredstavili ani v Jekaterinburgu, kde Omsk vyhral pomerom 5:3. Víťazný gól strelil Kurjanov, Roman Červenka zaznamenal gól a asistenciu.

Početné zastúpenie malo Slovensko v moskovskom derby medzi Spartakom a CSKA, o ktorého víťazovi sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch. V normálnom hracom čase otvoril skóre zápasu po 11 minútach Mikhailov a o niečo aktívnejším hosťom sa podarilo vyrovnať počas presilovky v 59. minúte zásluhou Shirokova. Nájazdy potom rozhodli o triumfe Spartaku. Víťazný nájazd premenil Yunkov. K výhre prispel aj Štefan Ružička, ktorý zaznamenal jednu asistenciu. Ostatní Slováci nebodovali. Rastislav Sta?a, brankár armádneho klubu, zaznamenal 27 zákrokov. V drese CSKA debutoval Darcy Verot, kým Alexej Jašin duel sledoval z VIP lóže.

HC LEV sa vrátil po turné späť na slovenskú pôdu a v piatok privítal moskovské Dynamo pred zrakmi zhruba 4 500 divákov. A tí mali dôvod na radosť. Juraj Mikuš strelil dva góly, aby pomohol Popradu k víťazstvu 4:1, ktoré bolo pre „levov“ druhým v rade. Víťazný gól strelil Rastislav Špirko a strelecky sa presadil aj Martin Chabada, ktorý poslal puk do prázdnej brány Dynama. Ladislav Nagy a Martin Štrbák zaznamenali po asistencii, Tomáš Duba zaknihoval 21 zákrokov a prekonať ho dokázal len Solovyov, ktorý v druhej tretine počas presilovky o dvoch hráčov znižoval z 0:2 na 1:2.

Slováci v akcii:
R. Stehlík (UFA) 21:13, 4 strely
T. Starosta (JUG) 16:44, 1+0, 2 strely
R. Sta?a (CSKA) 27/28
I. Baranka (SPA) 23:58
J. Stümpel (SPA) 16:02, 2 strely, 2 TM
M. Hossa (SPA) 18:05, 3 strely
Š. Ružička (SPA) 18:55, 0+1, 3 strely
T. Surový(CSKA) 20:51, 2 strely
Ľ. Bartečko (LEV) 18:48, 2 TM
R. Huna (LEV) 9:35
B. Mezei (LEV) 15:59, 8 TM
J. Mikuš (LEV) 12:55, 2+0, 3 strely
L. Nagy (LEV) 18:09, 0+1, 4 strely, 31 TM
P. Ölvecký (LEV) 1:03
R. Špirko (LEV) 10:37, 1+0, 2 strely, 2 TM
M. Štrbák (LEV) 19:44, 0+1, 2 strely
D. Gra?ák (DYN) 23:29, 1 strela
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist