Vyhľadávanie
Správy

Kto je lepším tímom, Magnitogorsk alebo Praha?

16. apríla 2014

Už v piatok odštartuje finále Gagarinovho pohára, v ktorom na seba narazia dva najlepšie tímy tejto sezóny. O tom, kto z nich je skutočne lepší, sa dozvieme niekoľko minút pred odovzdávaním pohára. Predtým si však môžeme porovnať kvalitu zostáv.

Bránkovisko

V bránkovisku je to veľmi vyrovnané, oba tímy sa môžu spoľahnúť dlhodobo na svojich brankárov a obaja majú aj kvalitných náhradníkov. Košečkin z Magnitogorska má 94,4% úspešnosť zákrokov, priemer 1,66 inkasovaného gólu na zápas a dve nuly. Jeho náprotivok, Vehanen, má podobné štatistiky – dve čisté kontá, priemer 1,67 inkasovaného gólu na zápas a 93,9% úspešnosť zákrokov. V otázke brankárov tak v podstate nemá výhodu žiaden tím.

Súboj brankárov: remíza

Článok pokračuje pod reklamou


Obrana

V hokeji platí, že ofenzíva sa stará o zábavu a obrana vyhráva zápasy. Nie je teda náhodou, že sa vo finále stretávajú tímy s veľmi kvalitnými defenzívami. Oba sa radili medzi špičku v tomto ohľade v základnej časti a potvrdzovali to aj v play-off. Lev má vo svojej zostave viac obrancov, ktorí pomáhajú aj ofenzíve, či ide o Oystricka alebo Maenpääho. Aj Magnitogorsk sa však môže spoľahnúť na podporu útoku, hlavne od kľúčového beka Chrisa Leeho. Dôležitú úlohu zohráva Antipin, ale pri celkovom pohľade možno skonštatovať, že z hľadiska obrancov je na tom Metallurg o čosi horšie. Praha inkasovala tretí najmenší počet gólov v základnej časti a v priemere inkasuje 1,8 gólu na zápas v play-off.

Súboj obrán: Praha

Útok

Moziakin, Kovař a Zaripov sú mená, na ktoré si bude musieť dávať Praha pozor. Všetci traja potvrdili svoju formu a renomé zo základnej časti a dostali sa do prvej päťky bodovania play-off. Prvý menovaný je dokonca najproduktívnejším hráčom. Pre porovnanie, postarali sa o rovnaký počet bodov, ako až piati najproduktívnejší hráči Leva. Ten získaval body hlavne od Thornberga a Vránu. Lev má útočnú silu rozloženú a v play-off sa mu smerom dopredu darilo aj vďaka podpore obrancov. Ani Magnitogorsk však na tom nie je zle s hĺbkou ofenzívy, ak by sa Prahe podarilo vyradiť jeho najväčšie hviezdy. Na tomto fronte má navrch a v základnej časti len tri tímy strelili viac gólov.

Súboj útokov: Magnitogorsk

Kto je lepším tímom?

Na základe porovnania mužstiev možno skonštatovať, že hoci jedno má lepšiu obranu, druhé to vykompenzuje lepším útokom. Brankári sú rovnako dobrí, čo je ďalší dôkaz vyrovnanosti série. Tímy majú na lavičkách skúsených zahraničných trénerov a obaja majú potenciál so svojimi systémami a zverencami uspieť. Je teda zrejmé, že finále bude zaujímavé a oplatí sa sledovať, kto bude nie len tým lepším mužstvom, ale aj tým najlepším v celej KHL.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist