Vyhľadávanie
Sumáre

Admiral opäť zvíťazil, tešili sa aj Slováci z Amuru

18. septembra 2014

Štvrtok priniesol v KHL päť zápasov, v ktorých sa predstavilo aj päť Slovákov. Kým Ján Laco a Ivan Švarný prehrali, trio Slovákov z Amuru sa tešilo z výhry.

Chabarovsk vrátil Omsku včerajšiu prehru

Avangard bol síce aktívnejší, no Amur mal v bráne Borisova, ktorý s 50 zákrokmi doviedol Chabarovsk k triumfu 2:1 nad Omskou oblasťou, ktorým tím z východu Ruska zareagoval na prehru zo stredy. V odvetnom zápase priniesol rozuzlenie Lugin, ktorý premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Kostina v normálnom hracom čase prekonal Junkov. Čelil 28 strelám, z ktorých dve patrili Marcelovi Haščákovi. Rastislav Špirko a Michel Miklík ho ohrozili každý raz. Do bodovania sa ani jeden z tria nezapísal. Jediný gól hostí vsietil Širokov, ktorý v 52. minúte vyrovnal stav na 1:1. Zo Slovákov bol najvyťažovanejší Špirko, ktorý odohral 19 a pol minúty. Miklík s Haščákom odohrali cez 15 minút.

Gregorov Admiral opäť zdolal Lacov Barys

Vladivostok, ktorý trénuje Dušan Gregor, nevyhral ani jeden z prvých štyroch zápasov v ročníku, ale behom dvoch dní si pripísal dve výhry nad silnou Astanou. Tentokrát Ján Laco inkasoval štyri góly z 34 striel. O výhre Admiralu 4:2 rozhodli dva góly trojbodového Gyngeho, ako aj presné zásahy Lisina a Gorošanského. Astana bola obmedzená len na 19 striel, z ktorých Ahonena prekonal dvakrát Dawes. Na oba góly mu prihrával Boyd.

Článok pokračuje pod reklamou


Švarného Minsk prišiel o výhru v dueli proti Čerepovcu

Bieloruský Minsk viedol 2:0 i 3:1, ale nakoniec podľahol Čerepovcu 3:4 po samostatných nájazdoch. O výhre Severstaľu rozhodol Kvapil, ktorý nadviazal na góly Černova, Stoliarova a Urboma z normálneho hracieho času. Štepánek urobil 20 zákrokov a prekonali ho Szczechura, Linglet a Ellison. Haugen zastavil 30 striel. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Dinama Ivan Švarný, ktorý odohral 21 minút bez bodového zisku. Pripísal si dva menšie tresty. Počas jeho druhého vylúčenie skóroval Urbom, ktorý v 58. minúte vynútil predĺženie.

Atlant porazil Novgorod 3:1

Atlant ukončil sériu dvoch prehier, keď vo štvrtok zdolal pomerom 3:1 Nižný Novgorod. Tím z Mytišči bol aktívnejšie a zaslúžene získal tri body. Priniesli ich dva góly Engqvista a jeden gól Jašina. Engren urobil 16 zákrokov a ako jediný na?ho našiel recept Wolski. Kasutin čelil 38 strelám.

Slovinec rozhodol o výhre CSKA nad „Chorvátmi“

Jan Mursak zaznamenal asistenciu a v 55. minúte sj strelil gól, ktorým rozhodol o tesnom víťazstve CSKA 3:2 na ľade Medveščaka. Mosvka v zápase dvakrát viedla, no na góly Prochorkina a Da Costu dokázali odpovedať Pelletier a Bjorkstrand. Na gól Mursala však už Záhrebu nezostalo dosť času. Galimov zastavil pri triumfe 15 striel, Brust urobil 33 zákrokov.

Slováci v akcii

HráčIce-timeBodyStrelyTM
J. Laco (AST) 30/34 - - -
R. Špirko (CHA) 19:24 0+0 1 0
M. Miklík (CHA) 15:23 0+0 1 2
M. Haščák (CHA) 15:10 0+0 2 2
I. Švarný (MIN) 20:54 0+0 0 4



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist