Vyhľadávanie
Sumáre

Špirko získal tri asistencie, Laco vychytal výhru

Autor: Marek Kantorík  /   30. septembra 2014

V zápasoch utorkového programu KHL sa v akcii predstavilo šesť Slovákov. Rastislav Špirko zaznamenal tri asistencie, Ján Laco stál za víťazstvom svojho tímu.

Chabarovsk opäť prehral, Špirko trikrát asistoval

Čerepovec vyhrával na ľade Chabarovsku už 5:1, ale domáci troma gólmi v posledných desiatich minútach zdramatizovali zápas. Severstaľ však nakoniec zvíťazil 5:4. Rozhodujúci gól strelil Nikoncev, ktorý skóroval dvakrát. Kupcov, Šefer a Monachov sa tiež zapísali do streleckej listiny a Štěpánek urobil 34 zákrokov. Z domácich hráčov ho prekonali štvorbodový Tarasov, dvojgólový Lugin a Fisenko. Darilo sa aj Rastislavovi Špirkovi, ktorý zaznamenal tri asistencie. Na ľade strávil bezmála 19 a pol minúty a nazbieral aj dve strely. Michel Miklík ani Marcel Haščák nebodovali. Obaja odohrali 18 a pol minúty. Chabarovsk prehral štvrtý duel v rade a ôsmy z posledných desiatich.

Laco doviedol Astanu k výhre nad Jugrou

Astana po dvoch prehrách potrebovala víťazstvo a dočkala sa ho v Chanty-Mansijsku. Ján Laco bol mužom zápasu. Pri víťazstve 2:1 zneškodnil 34 striel a čisté konto mu vyfúkol v poslednej minúte Kašpar. Z mužstva Barysu sa do listiny strelcov zapísali Boyd a Bartulis. Goriačevskich čelil len 17 strelám. Jugra prehrala tretí zápas v sérii.

Článok pokračuje pod reklamou


Togliatti nestačilo na Ufu

Koval zneškodnil všetkých 28 striel a Jeikkinen so Skačkovom skórovali, aby Ufa porazila Togliatti pomerom 2:0. Lada prehrala už šiesty zápas v rade. V jej dres nechýbali obaja slovenskí obrancovia. Karol Sloboda odohral 14 a pol minúty a zaznamenal menší trest. Peter Podhradský bol vyťažovanejší. Na ľade strávil 19 a pol minúty.

CSKA a Magnitogorsk opäť vyhrali, nezahanbil sa ani Avangard

Moskovské CSKA vyhralo siedmy zápas v rade, keď pomerom 3:2 uspelo na ľade Novosibirska. Víťazný gól strelil v 58. minúte Alex Radulov, ktorý nadviazal na góly Da Costu a Prochorkina. Galimov čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonali Hersley a Gubin. Koskinen urobil 25 zákrokov.

Sergej Moziakin sa vrátil do akcie a hneď pomohol troma bodmi k desiatemu triumfu Magnitogorska v rade. Pri výhre 4:1 nad Jekaterinburgom strelil víťazný gól a zaznamenal aj dve asistencie. Zaripov, Grigorenko a Kamenev tiež skórovali, kým Košečkina z 27 striel prekonal len Brule.

Širokov zaznamenal dva góly a asistenciu, Sobotka tri asistencie a Avangard zdolal Čeľabinsk 4:2. Víťazný gól strelil Gustafsson, do čierneho sa trafil aj Paršin a Barulin zneškodnil 32 striel. Z hráčov Traktora sa presadili Quint a Panov, kým Demčenko zaznamenal 24 zákrokov.

Admiral ukončil sériu prehier

Bergfors strelil dva góly, Proskuriakov chytil 25 striel a Admiral ukončil víťazstvom 4:1 nad Novgorodom sériu troch prehier. Zemčionok a Lisin sa tiež zapísali do streleckej listiny, zatiaľ čo jediný gól Novgorodu strelil Wolski. Kasutin čelil 26 strelám.

Dynamo predĺžilo víťaznú sériu, vyhrala aj Kaza?

Pestuško a Mosaliov strelili po dva góly a Dynamo Moskva vyhralo nad Viťazom 6:4, aby predĺžilo víťaznú sériu na šesť zápasov. Soin a Babenko sa tiež tešili z gólov, kým Jerjomenko urobil 30 zákrokov. Dva góly mu strelil Šitikov a recept na?ho našli aj Vyglazov a Afinogenov.

Jaroslav Alševský a Sexton poslali Nižnekamsk do dvojgólového vedenia, no Malychin a Nikulin stav v druhej tretine vyrovnali a o výhre Kazane 3:2 rozhodol v tretej tretine Pesonen. Nilsson k nej prispel 30 zákrokmi, Kolpannen čelil 40 strelám.

Slováci v akcii

HráčIce-timeBodyStrelyTM
J. Laco (AST) 34/35 - - 0
K. Sloboda (TOG) 14:29 0+0 0 2
P. Podhradský (TOG) 19:28 0+0 0 0
R. Špirko (CHA) 19:25 0+3 2 2
M. Miklík (CHA) 18:34 0+0 2 2
M. Haščák (CHA) 18:22 0+0 2 0



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist