Vyhľadávanie
Sumáre

Miklík, Špirko a Jurčina bodovali, Laco striedal

Autor: Marek Kantorík  /   21. októbra 2014

V desiatich utorkových zápasoch KHL hrali štyria Slováci. Miklík, Špirko i Jurčina bodovali a radovali sa z výhier. Laco inkasoval štyri góly a nedochytal zápas.

Chabarovsk ukončil sériu prehier, Miklík dvojbodový

Lugin strelil ako jediný gól v samostatných nájazdoch a Chabarovsk ukončil sériu 11 prehier. Aktuálne posledný tím súťaže vyhral nad Jaroslavľom 5:4. Lugin skóroval aj v riadnej hracej dobe, no z hráčov Amuru sa strelecky presadili aj dvojgólový Riazancev a dvojbodový Michel Miklík. Slovenský útočník odohral 20 minút a nazbieral aj štyri strely a dve trestné minúty. V akcii sa predstavil aj útočník Rastislav Špirko. Ten odohral 25 minút a asistoval pri Miklíkovom presnom zásahu. V bráne Chabarovsku sa vystriedali Murygin s Borisovom, ktorí chytili dohromady 39 striel. Góly Lokomotivu strelili Thornberg (dva), Platt a Plotnikov. Sanford urobil 35 zákrokov.

Jurčina asistoval pri výhre Rigy

Videll a Sčastlivý skórovali v rozmedzí necelých dvoch minút v závere zápasu a Dinamo Riga zdolalo na domácom ľade Ufu 2:1. Pri vyrovnávajúcom góle si pripísal asistenciu obranca Milan Jurčina, ktorý počas takmer 21 minút na ľade zaknihoval aj dve strely a dve trestné minúty. Útočník Marcel Hossa odohral 15 a pol minúty s dvomi streleckými pokusmi. Sedláček prispel k ukončeniu série troch prehier 25 zákrokmi a prekonal ho len Kutuzov v presilovej hre. Irving čelil 28 strelám.

Článok pokračuje pod reklamou


Petrohrad zdolal Astanu, Laco striedal

Slovenský brankár Ján Laco odchytal proti Petrohradu iba polovicu duelu, pretože po štvrtom inkasovanom góle ho v bránke Astany nahradil Ivanov. Petrohrad vyhral 5:3 a zaznamenal siedme víťazstvo v rade. Laca prekonali Belov, Ericsson, Thoresen a Barabanov. Ivanov si udržal čisté konto, Kovaľčuk uzavrel skóre strelou do prázdnej bránky. Savčenko, Rachmanov a Starčenko prekonali Saláka, ktorý zneškodnil 29 striel.

Avangard vyhral v Helsinkách

Paršin využil v závere druhej tretiny presilovú hru a rozhodol o výhre Avangardu na ľade Jokeritu pomerom 2:1. Prvý gól ruského tímu strelil Perežogin. Barulin chytil 25 striel a prekonal ho iba Jaakola. Omark získal asistenciu a bodoval v piatykrát v rade. Od zápasu so Slovanom získal 11 kanadských bodov. Jokerit prehral prvýkrát v sezóne dva duely za sebou. Avangard nazbieral vonku už 21 bodov, najviac z tímov Východnej konferencie.

Dvojgólový Lisin rozhodol o výhre Admiralu nad Viťazom

Admiral vyhrával nad Viťazom trikrát o dva góly, nakoniec zvíťazil 5:4. Víťazný gól strelil v 51. minúte Lisin, ktorý skóroval aj v 36. minúte. Makarov, Bergfors a Gynge sa tiež zapísali do streleckej listiny. Nalimov zlikvidoval 20 striel, získal jednu asistenciu a v prvej minúte chytil trestné strieľanie Afinogenova. Z hráčov Viťazu, ktorý ukončil sériu troch výhier, skórovali Cyganov, Jakubov, Horák a Vyglazov.

Novokuzneck zdolal tesne Dynamo, Soči Novosibirsk

Novokuzneck ukončil vďaka premenenému nájazdu Komartiského dve trojzápasové série, keď porazil Dynamo Moskva 3:2. O góly v normálnej hracej dobe sa postarali Komaristij a Mitriakov z Mettalurgu a Mironov s Pestuškom z Dynama. Aktívnejší boli moskovskí hráči, ktorí na bránu Chakimova vyslali 36 striel. Lazšin im čelil 25.

Sibir prehral so Soči a zaznamenal tretiu prehru v rade. Nováčika KHL pritom prestrieľal 31:17. V dobrej forme sa prezentoval brankár Pöpperle, ktorého prekonal len Kugryšev. Z hráčov Soči skóroval Petersson. Koskinena prekonal aj Ščitov, ktorý rozhodol o výhre 2:1 vo štvrtej minúte predĺženia.

Torpedo a Čerepovec si predĺžili víťazné série

Nokelainen strelil dva góly, vrátane víťazného, aby rozhodol o domácej výhre Torpeda nad Jekaterinburgom 3:2. Zvyšný gól Nižného Novgorodu vsietil Immonen a k druhému triumfu v sérii prispel aj Kasutin. Ten však čelil len 11 strelám, z ktorých ho prekonali Viklund a Michnov. Kovář kryl 17 striel, no Avtomobilist prehral druhý zápas v rade.

Kagarlickij premenil rozhodujúci samostatný nájazd a Štěpánek zastavil 38 striel, aby Severstaľ zdolal na domácom ľade silný Magnitogorsk 2:1. V riadnej hracej dobe skórovali Kazakovcev za domácich a Junkov za hostí. Košečkin urobil 30 zásahov. Čerepovec vyhral tretí duel v sérii a ukončil trojzápasové víťazné ťaženie Metallurgu.

Kaza? vyhrala nad silným CSKA

Pesonen najprv poslal duel do predĺženia a ako jediný sa presadil aj v samostatných nájazdoch, aby doviedol Ak Bars k dôležitej výhre nad silným CSKA 3:2 a k ukončeniu dvojzápasovej série prehier. Strelecky sa presadil aj Obuchov, kým Nilsson predviedol 36 zákrokov. Prekonal ho len dvojgólový Da Costa, ktorý posielal moskovský klub do vedenia 2:0. Galimov chytil 19 striel a CSKA prvý raz v sezóne prehralo dva duely v sérii.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist