Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan nastúpi v Helsinkách so zmenami v zostave

Autor: Marek Kantorík  /   16. novembra 2014

Hokejisti Slovana Bratislava odštartujú v nedeľu v Helsinkách trojzápasovú trip. Slovenský tím nastúpi proti miestnemu Jokeritu so zmenami v zostave.

Slovan ťahá sériu troch prehier, ktorú začal v stredu 5. novembra v Novosibirsku. Odvtedy prehral aj s Astanou a Medveščakom. Vonku má bilanciu 6-1-1-6. V tabuľke Západnej konferencie je na 12. mieste.

Jokerit odohral posledný duel v stredu, na domácom ľade zdolal Minsk 3:1. V posledných piatich stretnutiach zaznamenal tri víťazstvá, jednu prehru v samostatných nájazdoch a jednu prehru v riadnom hracom čase. Fínsky klub je tretím najlepším v Západnej konferencii.

Článok pokračuje pod reklamou


Tímy odohrali v tejto sezóne jeden vzájomný zápas. V nedeľu 12. októbra vyhral Jokerit na ľade Slovnaft arény 4:2. Góly Slovana strelili Nagy a Jeglič. Prvý menovaný odohral časť uplynulého ročníka v drese Jokeritu.

Duel je špecifický aj pre fínskeho trénera Slovana Petriho Matikainena. „Zápas proti Jokeritu bude pre m?a ako fínskeho trénera na lavičke Slovana, samozrejme, o niečo špecifickejší v porovnaní s inými v tejto súťaží. Na tento duel, ako aj na celý trip, sme sa pripravovali veľmi poctivo a intenzívne. Chceme byť úspešní a urobíme pre to maximum,“ povedal Matikainen pre web Slovana.

Skúsený kouč urobil oproti poslednému stretnutiu niekoľko zmien v zostave. Do bránky pôjde Johan Backlund, v otváracej formácii sú Mihálik, Sersen, Nagy, Tičar a Jeglič. Zápas začína o 15.00 nášho času a vysiela ho Sport 2.

Predpokladaná zostava Slovana: Backlund (Janus) – Mihalik, Sersen, Nagy, Tičar, Jeglič – Baranka, Brejčák, Ružička, Nedorost, Netík – Sigalet, Luža, Vondrka, Surový, Bartovič – Štajnoch, Lunter, Bliž?ák, Rachůnek. (zdroj: hcslovan.sk)


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist