Vyhľadávanie
Sumáre

Chabarovsk klesol na ligové dno, Slováci nebodovali

Autor: Marián Masaryk  /   29. januára 2015

V troch štvrtkových zápasoch KHL zvíťazili Novokuzneck, Novosibirsk a Nižnekamsk. V akcii sa predstavili štyria Slováci. Žiaden z nich nebodoval ani nevyhral.

Chabarovsk opäť prehral a je na chvoste tabuľky

Druhý tím Východnej konferencie, Novosibirsk, si hravo poradil s Chabarovskom, ktorý na domácom ľade zdolal 4:1. Na prvý gól síce čakali diváci až do polovice zápasu, no za necelých sedem minút padli hneď štyri. Vorošilo otvoril skóre vo vlastnom oslabení, Kopeikin strelil víťazný gól a na 3:1 zvýšil Koskiranta. Ožiganov v závere už len upravil výsledok, kým Salák prispel k druhej výhre v rade 22 zákrokmi. Jediný gól mu strelil Litovčenko, ktorý vyrovnával na 1:1. Až piatimi strelami ho ohrozil Marcel Haščák, najaktívnejší strelec tímu. Z tria Slovákov odohral najmenej, rovných 12 minút, aj s dvomi trestnými minútami. Michel Miklík strávil na ľade takmer 15 minút s dvoma strelami, Rastislav Špirko odkorčuľoval necelých 14 minút. Pečursky čelil až 47 strelám Sibiru. Amur ukončil ojedinelú sériu dvoch výhier a klesol na samé dno ligovej tabuľky.

Nižnekamsk ukončil Lade sériu výhier, Podhradský nebodoval

Milovzorov si v riadnej hracej dobe pripísal asistenciu a neskôr premenil v šiestej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby Nižnekamsk vyhral doma nad Togliatti 4:3. Alvševsky, Riasensky a Anderson skórovali, kým Kolppanen chytil okrem piatich nájazdov aj 23 striel. Prekonali ho Belousov z trestného strieľania, Šarov a Golubev, ktorý poslal duel do predĺženia v 59. minúte. Jednu strelu na neho vyslal slovenský obranca Peter Podhradský, ktorý odohral 23 a štvrť minúty. Ivannikov predviedol počas 65 minút 42 zákrokov, no ani to nestačilo na štvrtú výhru Lady v sérii. Neftechimik zaknihoval šiesty triumf v ostatných siedmich zápasoch.

Článok pokračuje pod reklamou


Novokuzneck zdolal Admiral po nájazodch, rozhodol Stoa

Stoa premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby posledný tím Východnej konferencie zdolal na domácom ľade Vladivostok 5:4. Admiral síce viedol už 3:1 po góloch Sokolova, Vladislava Ušenina a Bergforsa, no ani 25 zákrokov brankárskej dvojice Nalimov-Proskuriakov na odvrátenie druhej prehry v rade nestačilo. Domáci Chakimov tiež striedal po treťom góle, keď ho nahradil Karejev. Obaja spolu zastavili 33 striel. Z ich spoluhráčov skórovali v riadnej hracej dobe Plotnikov, Komaristy a dvakrát Kaprizov. Predĺženie vynútil pol minúty pred koncom tretej tretiny Heshka. Metallurg vyhral len tretí z ostatných 10 zápasov, no odlepil sa od dna ligovej tabuľky.

Slováci v akcii

HráčIce-timeBodyStrelyTM
M. Haščák (CHA) 12:00 0+0 5 2
M. Miklík (CHA) 14:56 0+0 2 0
R. Špirko (CHA) 13:48 0+0 0 0
P. Podhradský (TOG) 23:16 0+0 1 0



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist