Vyhľadávanie
Slováci v Európe

Slováci v EU: Hudáček vyhral, traja Slováci asistovali

Autor: Marián Masaryk  /   22. februára 2015

V európskych súťažiach sa v sobotu darilo štyrom Slovákom. Július Hudáček vychytal výhru Örebra, Tomáš Záborský, Marek Viedenský aj Dominik Gra?ák si pripísali po asistencii.

SHL (Švédsko)

Brankár Július Hudáček zastavil 30 z 32 striel, aby doviedol Örebro k víťazstvu 4:2 nad Frölundou. 26-ročný rodák zo Spišskej Novej Vsi má po 41 odchytaných zápasoch sezóny 92,51% úspešnosť zákrokov, ktorá ho radí na piate miesto v lige. Jeho tím vyhral tretí duel v sérii.

V zápase medzi MODO a Luleou na seba narazili traja Slováci. V drese domáceho MODO, ktoré prehralo 2:4, sa predstavil útočník Marcel Hossa. Zaznamenal tri strely a mínusový bod. Proti nemu hrali útočník Peter Cehlárik a obranca Christián Jaroš. Prvý menovaný si pripísal plusový bod, strelu a dve trestné minúty, druhý zaknihoval tiež jeden strelecký pokus a mínusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou


Liiga (Fínsko)

Útočník IFK Helsinki Tomáš Záborský si pripísal 30. asistenciu v sezóne, no jeho tím prehral v Ässäte 2:4. 27-ročný Banskobystričan odohral v zápase vyše 17 a pol minúty aj so ziskom mínusového bodu. Po 52 dueloch ročníka má na konte 43 bodov, s ktorými mu patrí šieste miesto v lige. Jeho tím prehral štvrtý z ostatných piatich zápasov.

Asistenciu zaznamenal aj útočník Marek Viedenský, no Hämeenlinna podľahla lídrovi súťaže z Kärpätu 2:3 a prehrala piaty z posledných šiestich duelov. 24-ročný rodák z Handlovej zaregistroval 19. prihrávku v sezóne a mínusový bod počas 14 a pol minúty v akcii.

NLA (Švajčiarsko)

Obranca Dominik Gra?ák prispel asistenciou k výhre Fribourgu na ľade Servette 5:4 po samostatných nájazdoch. 31-ročný rodák z českého Havířova si pripísal aj jednu strelu na bránu a dva plusové body. Po 13 dueloch sezóny má na konte päť bodov za gól a štyri prihrávky. Jeho tím vyhral druhý zápas v rade.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist