Vyhľadávanie
Sumáre

Laco bodoval aj vychytal výhru, Jurčina asistoval

Autor: Marián Masaryk  /   24. februára 2015

V posledný de? základnej časti aktuálnej sezóny KHL bolo na programe 13 zápasov. V 12 okrem duelu Slovana s Jokeritom sa predstavili piati Slováci. Brankár Ján Laco vychytal výhru, pri ktorej asistoval. Asistenciu si pripísal aj Milan Jurčina.

Laco bodoval a doviedol Astanu k ďalšej výhre

Ján Laco zastavil 38 striel a pripísal si aj prvú asistenciu v sezóne, aby Astana zakončila základnú časť piatym víťazstvom v sérii. Nižný Novgorod zdolala na domácom ľade 4:2. Po prvej tretine viedol Barys 2:0 po góloch Dawesa v presilovej hre a dvojbodového Žailauova. Torpedu sa však podarilo vyrovnať vďaka dvom gólom Dvurečenského po prihrávkach Savinainena. Viac hráčov slovenského brankára neprekonalo, a tak o výhre rozhodol presný zásah Antropova z 50. minúty. Skóre upravil strelou do prázdnej brány Puškariov. V nej stál počas zápasu Kasutin, ktorý čelil 22 strelám. Torpedo prestrieľalo súpera v druhej tretine pomerom 15:2, no aj tak prehralo druhý z posledných troch duelov.

Jurčina asistoval pri vysokej prehre Rigy

Slovenský obranca Milan Jurčina asistovala pri góle otváracom góle Indrašisa v presilovej hre. Meija potom poslal Rigu tiež v početnej prevahe do vedenia 2:0, no viackrát hostia Engrena z 26 striel neprekonali. Naopak, Deslauriers inkasoval sedem gólov v rade, z toho tri pri presilovkách súpera, a Atlant tak doma zvíťazil vysoko 7:2. Dvojgólový Taratuchin, dvojbodoví Černov (víťazný gól), Sošnikov (trestné strieľanie) a Levickij, Novopašin a Babčuk skórovali, Gilroy s Bodrovom dvakrát asistovali. Jurčina odohral v zápase necelých 17 minút a okrem asistencie si z neho odniesol aj dve trestné minúty. Dinamo sa rozlúčilo so sezónou druhou prehrou v rade. Tím z Mytišči síce vyhral piaty z ostatných šiestich duelov, no zostal pred bránami play-off.

Článok pokračuje pod reklamou


Admiral zahanbil Amur, ktorý prehral šiesty zápas v rade

Vladivostok si na domácom ľade z chuti zastrieľal a zdolal Chabarovsk hladko 6:0. V prvej aj druhej tretine strelil len po jednom góle, no v poslednej pridal štyri. Pečurského z 37 striel postupne prekonali Bergfors, Jan Kolář, dvojbodový Li, Sigariov, Vladislav Ušenin a Wandell, ktorý premenil trestné strieľanie. Heshka s Gorošanským dvakrát asistovali, kým Proskuriakov potreboval na čisté konto urobiť len 13 zákrokov. Tromi strelami ho ohrozil slovenský útočník Rastislav Špirko, ktorý odohral vyše 18 a pol minúty. Michek Miklík strávil na ľade o tri minúty viac. Kým Amur prehral šiesty zápas v sérii, Admiral zakončil základnú časť štvrtou výhrou v ostatných piatich dueloch. Vladivostok vyhral päť zo siedmich vzájomných súbojov sezóny.

V utorok sa predstavili v akcii aj ďalší traja slovenskí obrancovia. Ivan Švarný odohral takmer 25 minút bez bodového zápisu pri prehre Minska 1:3 s moskovským Dynamom. Rovnakú porážku utrpela aj Lada s Petrom Podhradským a Karolom Slobodom na ľade Soči. Prvý menovaný strávil na ľade rovných 17 minút, druhý o dve minút viac a pripísal si jeden strelecký pokus. Kým zverenci Ľubomíra Pokoviča si zahrajú v play-off, Togliatti ukončilo sezónu štvrtou prehrou v sérii.

Výsledky záverečného d?a základnej časti:
Vladivostok - Chabarovsk 6:0
Astana - Nižný Novgorod 4:2
Omsk - Novokuzneck 2:3 PP (OMS: Širokov 2+0, NOV: Alex Romanov 1+1, Fairchild 0+2)
Chanty-Mansijsk - Magnitogorsk 4:3 PP (JUG: Koroľuk 1+1 - víťazný gól, Larsen 0+2, MAG: Brent 2+0, Lee 0+2)
Ufa - Novosibirsk 3:2 (UFA: Gluchov 0+2)
Čeľabinsk - Jekaterinburg 3:2 SN
Nižnekamsk - Kaza? 0:6 (KAZ: Nikulin 2+0, Zacharčuk 1+2, Svitov a Vrána 0+2, Nilsson 28/28 - čisté konto)
Atlant - Riga 7:2
Dynamo Moskva - Minsk 3:1
Soči - Lada 3:1
Podoľsk - CSKA 1:2 PP


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist