Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan si zrejme nezahrá v českej extralige

Autor: Marián Masaryk  /   24. marca 2015

Slovan Bratislava má za sebou tri sezóny v KHL, no miesto jeho ďalšieho pôsobenia je stále otázne. Spočiatku sa sklo?ovala najmä česká Tipsport extraliga. Jej riaditeľ, Josef ?ezníček, však tomu neverí.

Slovan sa zaujímal o vstup do najvyššej českej súťaže, no zatiaľ o to oficiálne nepožiadal. Dokonca sa o tom nerokovalo ani na poslednom zasadnutí Výkonného výboru SZĽH, ktoré sa konalo 11. marca. Ďalšie je naplánované až na 21. marca, čo je podľa čelného predstaviteľa ligy neskoro na jeho začlenenie už od budúcej sezóny.

„Jeho účasť v českej extralige je už pre m?a sci-fi. Ani od klubu, ani od slovenského zväzu už nebol žiaden kontakt, a tak teóriu prijatia ani ďalej nerozvíjame. Kluby sa už pred 11. marcom nad Slovanom zamýšľali a vyjadrovali obavy, či je možné prijatie stihnúť. A čím viac sa to bude odsúvať, tým to percento pre Slovan klesá. Pre m?a je to už teraz sci-fi," povedal ?ezníček pre idnes.cz

Ďalšou alternatívou by pre Slovan mohla byť rakúska EBEL. „Rokujeme o možnom vstupe 13. a 14. účastníka a boli by sme radi, keby v našej lige hral aj Slovan Bratislava. Máme o neho záujem, ale všetko je záležitosťou rokovaní a o ich priebehu nechceme hovoriť cez médiá. Jasno by sme chceli mať do polovice apríla," vyjadril sa prezident nadnárodnej súťaže, Peter Mennel. O účasti v lige, v ktorej hrajú aj kluby zo Slovinska, Talianska, Maďarska a Česka, už vedenie „belasých" údajne rokuje.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist