Vyhľadávanie
Správy

Soči aj Astana majú dva týždne na splatenie dlhov

Autor: Marián Masaryk  /   17. apríla 2015

Tímy HC Soči a Barys Astana majú voči svojim hráčom veľké dlhy, pre ktoré by nemuseli hrať v budúcej sezóne KHL. Čas na ich vyrovnanie majú do konca apríla.

Podľa šéfa Hráčskej asociácie nadnárodnej súťaže, Andreja Kovalenka, oba kluby nevyplatili hráčom mzdy za ostatné štyri mesiace.

„Podľa našich súčasných informácií sú dva kluby KHL v ťažkej situácii. V HC Soči neplatili hráčom od januára, nedávno sa objavili správy o podobných problémoch v Baryse. Vždy sa pýtam hráčov, prečo trpia tak dlho a nehovoria o probléme. Do poslednej chvíle veria vedeniu a nikomu nič nepovedia," povedal Kovalenko pre championat.com

Článok pokračuje pod reklamou


S Astanou, za ktorú chytá slovenský brankár Ján Laco, sa Kovalenkovi ešte nepodarilo spojiť. „Dvakrát sme sa snažili skontaktovať so zástupcami klubu, no neúspešne. Mám iba sprostredkované informácie. V Baryse došlo ku zmene vedenia a možno je s tým spojený komunikačný problém. Pravdepodobne sa vedenie chystá na majstrovstvá sveta a nemá čas čítať poštu. V iných kluboch sa situácia normalizuje."

Športový riaditeľ kazašského klubu, Vladimir Smirnov, však pre R-Sport všetkých uistil, že situáciu vyriešia. „Je to len otázka času, skôr či neskôr všetko vyriešime. V priebehu týžd?a či dvoch sa problémom začneme zaoberať, teraz ho má na stole predstavenstvo."

Pripome?me, že Soči aj Barys postúpili do prvého kola tohtoročného play-off. Nováčik súťaže podľahol už v štyroch dueloch CSKA Moskva, Astanu vyradil po sedemzápasovej sérii Omsk.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist