Vyhľadávanie
Správy

Koskinen, Kovaľčuk a Belov sa stali hviezdami finále

Autor: Marián Masaryk  /   22. apríla 2015

Špeciálna komisia KHL v stredu zverejnila mená troch najlepších hráčov finále siedmeho ročníka súťaže. Stali sa nimi Mikko Koskinen, Iľja Kovaľčuk a Anton Belov.

Najlepším brankárom bol Fín Mikko Koskinen, ktorý chytal vo všetkých piatich finálových dueloch. Zaznamenal jedno čisté konto pri 94,89% úspešnosti zákrokov s priemerom 1,4 inkasovaného gólu na zápas.

Najlepším útočník bol kapitán Petrohradu, Iľja Kovaľčuk, ktorý sa stal aj najužitočnejším hráčom play-off. Vo finále nazbieral najviac bodov - dva góly a štyri asistencie.

Článok pokračuje pod reklamou


Najlepším obrancom bol Anton Belov ako najproduktívnejší obranca finálovej série. Na konto si pripísal tri asistencie a dva plusové body.

Pripome?me, že všetci traja sú aktuálni víťazi Gagarinovho pohára s tímom SKA Petrohrad. Ten pretavil svoju prvú finálovú účasť na premiérový titul v KHL.

Koskinen sa stal aj hviezdou mesiaca apríl

KHL v stredu vyhlásila aj mená najlepších hráčov za mesiac apríl. Opäť je medzi nimi aj Mikko Koskinen, ktorého doplnili spoluhráči Jevgenij Dadonov a Maxim Chudinov.

Koskinen získal tento honor po druhý raz v sezóne. V záverečnom mesiaci ročníka odchytal deväť duelov s 94,82% úspešnosťou zákrokov a priemerom 1,42 inkasovaného gólu na zápas.

Najlepším útočníkom bol Jevgenij Dadonov, ktorý bol historicky najlepším strelcom play-off KHL s 15 gólmi. V apríli nazbieral 11 bodov za osem gólov a tri prihrávky. Tri z jeho gólov boli víťazné. Pripísal si aj sedem plusových bodov.

Najlepším obrancom sa tiež po druhý raz v sezóne stal Maxim Chudinov. Ten zaznamenal dve asistencie a sedem plusových bodov v desiatich dueloch. Ani po jednom z nich nemal v štatistike plus/mínus záporné číslo.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist