Vyhľadávanie
Správy

Kärpät Oulu obhájil titul vo fínskej Liige

Autor: Marián Masaryk  /   26. apríla 2015

V sobotu sa v najvyššej fínskej súťaži, Liige, skončila sezóna 2014/15. Jej šampiónom sa stal Kärpät Oulu, ktorý obhájil titul z ostatného ročníka. V siedmom zápase finále zdolal Tapparu Tampere 2:1 po dvojnásobnom predĺžení.

Posted by Liiga on 25. apríl 2015


Kärpät vyradil vo štvrťfinále SaiPa po šiestich dueloch a v semifinále prešiel cez Jyväskylä po sedemzápasovej sérii. Tappara si v prvom kole play-off podarilo s Helsinkami (4:2) a potom sa vytrápila s Lukom (4:3). Vo finále však nestačila na tím z Oulu, ktorý sa stal fínskym majstrom po siedmy raz v histórii. Tappara má na konte osem titulov.

Článok pokračuje pod reklamou


Najúspešnejším klubom Liigy však naďalej TPS Turku s desiatimi prvenstvami. Fináloví séria bola dramatická a plná zvratov. Až päť zápasov muselo rozhodnúť predĺženie. Klub z Tampere vyhral úvodný duel (3:2 PP). Kärpät však odpovedal troma triumfami s rovnakým výsledkom v rade a zrazu mal majstrovský mečbal. Tappara sa nevzdala a vynútila si siedmy duel. V ?om dohá?ala jednogólové manko. O víťazstve Kärpätu rozhodol v 82. minúte Aho.



Záborský zažil vydarenú sezónu

V tohtoročnom play-off si zahral aj jeden z dvojice Slovákov v Liige. Kým Marek Viedenský si v ?om s klubom HPK nezahral, Tomáš Záborský postúpil s tímom HIFK Helsinki do štvťfinále. Tam však podľahol Tappare v šiestich dueloch. Dvadsaťsedemročný Trenčan si v nich pripísal osem bodov za štyri góly a štyri asistencie. Zaradil sa s nimi na 27. miesto v ligovej produktivite.

V základnej časti patril Záborský medzi najproduktívnejších hráčov súťaže. Odohral všetkých 68 zápasov, v ktorých strelil 19 gólov a pridal 36 prihrávok. S 55 bodmi skončil v kanadskom bodovaní na siedmom mieste. Bol tiež ôsmym najlepším nahrávačom a 15. medzi strelcami. V počte asistencií i bodov nemal v tíme konkurenciu. V počte gólov bol druhý len o jeden presný zásah.

Pre skúseného krídelníka išlo o premiérový ročník v hlavnom meste Fínska, celkovo štvrtý v Liige. Predošlé dve sezóny strávil v KHL, v dresoch Omska a Ufy. Predtým hral tri roky za Ässät. Najviac sa mu darilo v sezóne 2011/12, keď sa stal s 35 gólmi najlepším strelcom základnej časti. Vyhlásili ho za najlepšieho hráča dlhodobej časti ročníka.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist