Vyhľadávanie
Slováci v Európe

SHL: Hudáček sa stal najužitočnejším hráčom sezóny

Autor: Marián Masaryk  /   28. apríla 2015

Slovenský brankár Július Hudáček v utorok získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča uplynulej sezóny švédskej SHL. Stal sa tiež najlepším gólmanom súťaže.

SHL Awards 2015 - Julius Hudacek är Årets målvaktEfter sammanräkningen av alla röster står det klart att Örebro...

Posted by SHL on 27. apríl 2015


Dvadsaťšesťročný rodák zo Spišskej Novej Vsi ovládol s 211 bodmi hlasovanie o najlepšieho hráča ostatnej sezóny. O 13 bodov za ním zaostal jeho spoluhráč, útočník Derek Ryan. Örebro sa najmä vďaka jeho výkonom prebojovalo do svojho prvého štvrťfinále v histórii.

Článok pokračuje pod reklamou


„Je to pre m?a veľká česť a chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi pomohli k napredovaniu. A to nielen počas pôsobenia v Örebro Hockey, ale aj celkovo v kariére," povedal pre oficiálny web SHL Hudáček, ktorý si uvedomuje, že v budúcom ročníku bude po drobnohľadom. „Som držiteľom dvoch ocenení a to znamená, že v budúcej sezóne budem pod veľkým tlakom."

Slovenský reprezentačný brankár sa vo vyraďovacích bojoch ďaleko nedostal. Už v prvom kole jeho tím vyradil neskorší šampión Växjö Lakers. Uznanie si však vyslúžil najmä výkonmi v základnej časti. Ligu ovládol s 26 výhrami, úspešnosťou zákrokov takmer 93 % a priemerom 1,93 inkasovaného gólu na zápas.

„Hudáček bol absolútne kľúčovým hráčom Örebra na jeho ceste do prvého štvrťfinále play-off v histórii klubu. Pre svoj charizmatický štýl sa stal miláčikom zaplnenej Behrn Areny, ale aj jednou z najvýraznejších osobností celej súťaže," znelo hodnotenie ligového webu smerom k Hudáčkovi. Ten po domácich víťazstvách pravidelne predvádzal jeho „Hudashow" a stal sa miláčikom publika.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist