Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Dvojgólový strelec Ďaloga: Škoda tohto zápasu

Autor: Marián Masaryk  /   23. septembra 2016

Slovan Bratislava sa vo štvrtok obral o šancu bodovať v Ufe mnohými vylúčeniami. Aj keď strelil tri góly, inkasoval ich dvakrát viac a predĺžil si nepriaznivú sériu na ľadoch súperov. O príčinách prehry 3:6 hovorili obrancovia Marek Ďaloga a Nick Plastino.

Ďaloga streli dva z troch gólov slovenského tímu proti Salavatu Julajev. V poslednej minúte prvej tretiny vyrovnával stav v presilovej hre na 1:1, presne o jedenásť minút neskôr znižoval na 2:3. Slovan bol podľa neho vyrovnaným súperom domácich, ale sám si podrazil nohy nepremenenými šancami a nedisciplinovanosťou.

„Škoda tohto zápasu. V prvej tretine bolo vidieť, že môžeme byť domácej Ufe minimálne vyrovnaným súperom. Zápas sa zlomil v druhej časti, keď sme sa nechali zbytočne vylučovať a inkasovali sme pri tom góly do vlastnej siete. Tretia tretina bola z našej strany tak trochu vabank, šance sme mali aj na vyrovnanie, ale nepadlo nám to. Hokej je jednoducho taký, teraz sa musíme maximálne sústrediť na najbližší zápas a najmä bodovať. V ostatných dvoch zápasoch nám body ušli, na jeden sme siahali proti Magnitke a aj dnes sme na to mali,“ povedal Ďaloga pre klubový web.

Článok pokračuje pod reklamou


S príčinami už siedmej prehry Slovana z 11 zápasov sezóny súhlasil aj taliansky reprezentant narodený v Kanade, Plastino.

„Nikdy nevyhráme zápas, ak budeme tak často vylučovaní. V zápase vyrovnaných tímov sme hrali príliš veľa v oslabení a v podstate sami sme si vzali šancu v tomto zápase zvíťaziť. Aj keď sa dá povedať, že niektoré vylúčenia boli diskutabilné, musíme začať od seba a byť oveľa disciplinovanejší. Pokiaľ ide o samotný priebeh zápasu, začali sme dosť pomaly, oni boli všade o krok skôr. To sme síce v ďalšom priebehu postupne vyrovnali, ale už bolo neskoro. Ufa dnes hrala naozaj dobre, dostávala sa do šancí a dokázala ich premie?ať, aj keď Pogge ešte mnoho zachránil. Dnes to nebol vôbec náš de?.“


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist