Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan vyhral v Čeľabinsku 3:1, podľa ?íhu zaslúžene + video

Autor: Marián Masaryk  /   24. septembra 2016

Slovan Bratislava odohral v sobotu tretí zápas aktuálneho tripu na ľade Traktora Čeľabinsk. Po výhre 3:1 sa mu podarilo ukončiť trojzápasovú sériu prehier vonku a po štyroch zápasoch zabodovať naplno.

Traktor Čeľabinsk – SLOVAN BRATISLAVA 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Góly: 28. Mirnov (Belov) – 11. Luš?ák (Chipchura), 22. Chipchura (Cheechoo), 27. Šiška (Luš?ák)
Strely: 35-18, Trestné minúty: 27-14

Po nezáživnej polovici úvodnej tretiny udrel Slovan z prvej väčšej šance. V 11. minúte si Patrik Luš?ák nakorčuľoval pred bránu na prihrávku Chipchuru a hostia viedli 1:0. Zakrátko na chvíľu opustil duel Tomáš Zigo, ktorého udrel do oblasti hlavy a krku Gubarev. Dostal trest päť minút plus do konca zápasu. Zigo sa neskôr vrátil do hry.

Článok pokračuje pod reklamou


Druhú tretinu začal Slovan v oslabení, ale iba osem sekúnd po ?om už viedol 2:0. Chipchura napriahol spomedzi kruhov a strelil svoj prvý gól v sezóne. Premiérový presný zásah v súťaži si o päť minút neskôr pripísal aj Juraj Šiška, ktorý tretím gólom vyhnal z brány domácich Demčenka. Nahradil ho Francouz. V rovnakom momente absorboval za bránou tvrdý bodyček od Denisova Marek Ďaloga, ktorý bol chvíľu otrasený. Už po 78 sekundách však Traktor znížil na 1:3 zásluhou Mirnovovej presnej strely z uhla.

V tretej tretine sa skóre nezmenilo. Brust podal po návrate do akcie skvelý výkon, keď zastavil 34 striel. Slovan ich na súpera vyslal iba 18. Teraz ho čaká šesťd?ová prestávka a po nej ukončí trip na ľade Medveščaku Záhreb.

Tréner Miloš ?íha bol spokojný s výsledkom zápasu, z ktorého si jeho zverenci prvý raz od 11. septembra odviezli tri body. V tabuľke Západnej konferencie sa posunuli na 10. pozíciu s 15 bodmi z 12 duelov. Jedenásty Minsk (13 bodov) však odohral o štyri zápasy menej.

„Som rád, že sme dnes vyhrali, myslím, že zaslúžene. Hrali sme trpezlivo a disciplinovane až do konca zápasu. Mrzí ma veľa vylúčení, hráči však v oslabeniach splnili, čo sme si povedali. Tešíme sa z dnešného víťazstva,“




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist