Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Záhreb deklasoval Slovan 6:0, ?íha: Taký zlý zápas sme ešte neodohrali + video

Autor: Marián Masaryk  /   30. septembra 2016

Záverečný zápas aktuálnej série na ľadoch súperov nedopadol pre Slovan Bratislava dobre. Po päťd?ovej prestávke prehral v Záhrebe s domácim Medveščakom 0:6.

Medveščak Záhreb – SLOVAN BRATISLAVA 6:0 (2:0, 4:0, 0:0)
Góly: 16. Larkin, 20. Giroux (Butler, Genoway)(PP), 22. Brule, 26. Hedberg (Krejčík, Butler), 30. Glumac (OS), 39. Giroux (Genoway, Bezina)(PP)
Strely: 28-31 (13-9, 14-9, 1-13), Trestné minúty: 20-12

Slovenský tím si pripísal najvyššiu prehru v sezóne aj v histórii vzájomných zápasov s chorvátskym klubom. V minulom ročníku od neho tiež inkasoval šesť gólov, ale aj dva strelil. Záhreb ukončil sériu štyroch prehier pol tuctom gólov v sieti Slovana, ktorý ho v tretej tretine prestrieľal pomerom 13:1. Všetky góly však inkasoval už v prvých 40 minútach. Dva vsietil Giroux, oba v presilovkách, kapitán Glumac sa presadil v oslabení. Skórovali aj Larkin, Brule a Hedberg. Taylor zastavil všetkých 31 striel, Brust s Poggem previedli spolu 28 zákrokov. Kanadský brankár striedal po piatom góle domácich.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréner Miloš ?íha, pochopiteľne, nebol spokojný s výkonom svojich zverencov. Dokonca ho označil za najhorší pod jeho vedením.

„Od desiatej minúty bol zápas jasne v réžii domácich. Boli hladnejší, hokejovejší, agresívnejší, dôraznejší a hrali jednoduchšie. Dnes vyhrali úplne zaslúžene. Na adresu svojho mužstva musím povedať, že taký zlý zápas pod mojou taktovkou ešte neodohrali. Je mi ľúto fanúšikov, ktorým sa ospravedl?ujem za mužstvo. Takýto výkon si nemôžeme dovoliť podať. Pochváliť môžem možno dvoch hráčov.“



Záhreb sa po výhre dostal pred Slovan na 11. miesto v Západnej konferencii s 18 bodmi. Bratislavský tím ich má 15 a klesol na 13. pozíciu. V nedeľu sa vracia domov, kde od 17:00 privíta lídra súťaže, CSKA Moskva.

Zostava Slovana: Brust(Pogge) – Švarný(A), Plastino, Kundrátek, Meszároš(C), Ďaloga, Luža, Pokorný – Nedorost, Jeglič, Viedenský(A) – Cheechoo, Taffe, Chipchura – Skalický, Luš?ák, Šťastný – Šiška, Zigo, Valský – Kubalík

Zostava Záhrebu: Taylor(Hovinen) – Morrison, Parlett, Bezina(A), Krejčík, Katic, Larkin, – Mertl, Genoway, Bolduc(A) – McMillan, Brulé, Butler – Paré, Giroux, Hedberg – Smejkal, Arkalov, Glumac(C) – Perkovič


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist