Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Do Bratislavy dnes zavíta líder KHL, zopakuje sa rekordná prehra?

Autor: Marián Masaryk  /   02. októbra 2016

Slovan Bratislava čaká po štyroch zápasoch vonku návrat do Slovnaft Arény, kde od 17:00 privíta lídra súťaže, CSKA Moskva. Podarí sa domácim odčiniť poslednú zahanbujúcu prehru?

Oba tímy nezvládli ostatné zápasy. Kým Slovan prehral na ľade Medveščaku Záhrebu vysoko 0:6, CSKA podľahlo doma prekvapujúco Amuru Chabarovsk 1:2 po nájazdoch. Bola to však jeho jediná domáca prehra z desiatich duelov v sezóne.

Slovanu sa doma, naopak, darí. V Bratislave vyhral tri zo štyroch zápasov, postupne proti Nižnému Novgorodu (7:4), Soči (3:1) a Záhrebu (3:2 SN). Neuspel iba v súboji proti Spartaku Moskva (1:2). Z 12 možných bodov získal osem.

Článok pokračuje pod reklamou


Vonku je však na tom slovenský tím podobne ako CSKA. Slovan vyhral na ľadoch súperov iba dva zápasy z deviatich a získal len štyri z 27 možných bodov. Moskovský klub prehral polovicu duelov vonku (3/6), vrátane posledných dvoch. Z 18 bodov stratil päť.

Celkovo však vedúci tím KHL a finalista minulej sezóny nazbieral 38 bodov v 16 zápasoch. Prehral iba štyrikrát, z toho dvakrát po nájazdoch. Aj podľa stávkových kancelárií je jasným favoritom duelu. Slovanu patrí s 15 bodmi z 13 zápasov iba predposledná 13. pozícia v Západnej konferencii.

Čo sa týka vzájomných zápasov, CSKA vyhralo posledné štyri v prvom kole play-off. Predtým však Slovan dvakrát zvíťazil po tom, čo utŕžil rekordný debakel súťaže 0:12. Zopakuje sa niečo podobné aj dnes alebo sa domáci dobre naladia pred dvoma náročnými duelmi s Petrohradom a Čerepovcom?

Trénerský zbor Slovana pred zápasom s CSKA premiešal zostavu, a to v obrane i v útoku. Do brány sa však opäť postaví spoľahlivý Barry Brust.

Zostava Slovana: Brust (Pogge) – Švarný, Plastino, Nedorost, Taffe, Jeglič – Luža, Meszároš, Šťastný, Viedenský, Cheechoo – Pokorný, Ďaloga, Valský, Zigo, Chipchura – Bačík, Kundrátek, Skalický, Luš?ák, Šiška


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist