Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Zavŕši Slovan dokonalý trip na ľade Viťazu? Nováčik Hlinka verí, že áno

Autor: Marián Masaryk  /   14. októbra 2016

Slovan má na konte tri víťazstvá po sebe a približuje sa k poslednej postupovej pozícii do play-off. Na nej je práve jeho dnešný súper, Viťaz Moskovská oblasť. Dokáže vyhrať aj tretí zápas aktuálneho tripu?

Slovan má momentálne najlepšiu formu v sezóne. Po stredajšej výhre nad Dynamom Moskva ťahá trojzápasovú víťaznú sériu a môže ju ešte predĺžiť. Proti bude Viťaz, ktorý uspel v troch z posledných štyroch duelov.

Slovenský tím si každým zápasom vylepšuje sezónnu bilanciu na ľadoch súperov, ktorá však stále nie je veľmi lichotivá. Z jedenástich zápasov vonku vyhral štyri so ziskom 12 z 33 možných bodov.

Článok pokračuje pod reklamou


Viťaz je, naopak, na domácom ľade takmer bezchybný. Z ôsmich duelov pred vlastnými fanúšikmi vyhral až sedem a nazbieral 19 z celkového počtu 24 bodov. Aj preto sa v tabuľke Západnej konferencie drží na ôsmom mieste s 28 bodmi z 18 zápasov.

Slovan je už desiaty s 24 bodmi, pričom odohral rovnaký počet duelov. Víťazstvo vo vzájomnom súboji by mu tak v konečnom účtovaní mohlo pomôcť. V minulej sezóne vyhral oba, doma 4:2 a vonku 5:2.

Bratislavský klub vyhral doposiaľ päť zo ôsmich zápasov proti Viťazu, aspo? bod získal v šiestich. Dnes bude mať šancu zdolať ho tretíkrát po sebe. Domáci tím je síce miernym favoritom, ale hostia majú lepšiu formu. Využijú ju na celkovo štvrtý triumf v sérii?

Mladý útočník Michal Hlinka, ktorý má za sebou prvé dva zápasy v KHL, dúfa, že Slovan ukončí trip víťazstvom.

„Trip nám vychádza, máme body z Jaroslavle, zdolali sme aj Dynamo. Mne osobne sa hralo veľmi dobre. Je to česť hrať v útoku s takými hokejistami ako Jonathan Cheechoo a Jeff Taffe. Verím, že dobre rozbehnutý výjazd zakončíme rovnako úspešne na ľade Viťazu,“ povedal pre klubový web bývalý hráč Dukly Trenčín v Tipsport lige.

Do zostavy Slovana sa vracia po zranení Tomáš Zigo, v bráne bude opäť Barry Brust.

Zostava Slovana: Brust (Pogge) – Kundrátek, Starosta, Chipchura, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Nedorost, Viedenský, Jeglič – Meszároš, Ďaloga, Valský, Zigo, Kubalík – Rosandič, Pokorný, Hlinka, Luš?ák, Šiška


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist