Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Podarí sa Slovanu zdolať Togliatti prvýkrát na domácom ľade?

Autor: Marián Masaryk  /   21. októbra 2016

Bratislavský Slovan odohrá v piatok od 19:00 tretí a posledný zápas aktuálnej domácej série pred najdlhším tripom v sezóne. V Slovnaft Aréne privíta Ladu Togliatti, s ktorou má veľmi nepriaznivú bilanciu.

Slovan ukončil v stredu dvojzápasovú sériu prehier, keď zdolal favorizovanú Kaza? 2:1 po predĺžení. Teraz privíta Ladu, ktorej patrí vo Východnej konferencii deviata pozícia s 29 bodmi. Slovenský tím ich má v rovnakom počte duelov 26 a stále je predposledný na Západe.

Klub z Togliatti vyhral v tejto sezóne iba tretinu zápasov na ľadoch súperov, tri z deviatich. Získal v nich iba osem s 27 bodov. Slovanu sa doma darí lepšie, má pozitívnu bilanciu 5:4, pričom nazbieral 14 z 27 možných bodov.

Článok pokračuje pod reklamou


V doterajších vzájomných súbojoch sa oveľa viac darilo Lade, ktorá vyhrala štyri z piatich, vrátane oboch v Bratislave. Jediný výhru Slovan zaznamenal v tom úplne prvom, 24. októbra 2014 v Togliatti (6:3). Vo zvyšných získal jediný bod za remízu v riadnom hracom čase.

Oba tímy sa už stretli vo svojich druhých zápascoch v tomto ročníku, 25. augusta. Lada na domácom ľade zdolala Slovan 5:2. Naposledy však prehrala s Vladivostokom (2:3) Slovan je miernym favoritom duelu. Dokáže ju vôbec prvýkrát doma zdolať?

Zostava Slovana: Brust (Pogge) – Kundrátek, Starosta, Nedorost, Taffe, Jeglič – Meszároš, Ďaloga, Hlinka, Chipchura, Cheechoo - Švarný, Plastino, Valský, Zigo, Petráš – Pokorný, Rosandič, Skalický, Luš?ák, Šiška


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist