Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan si predĺžil sériu prehier proti CSKA + video

Autor: Marián Masaryk  /   27. októbra 2016

Slovan odohral vo štvrtok druhý zápas aktuálneho tripu na ľade CSKA Moskva. Tentoraz ho však toľko nepotrápil a prehral 2:4.

CSKA Moskva – Slovan Bratislava 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Góly: 19. Popov (Sergejev, Panin), 39. Kutuzov (Svetlakov)(PP), 44. Mamin (Muršak), 60. Enlund – 17. Cheechoo, 59. Nedorost (Meszároš, Cheechoo)
Strely: 33-21, Trestné minúty: 35-31

Domáci hrali hneď v úvode duelu prvú presilovú hru, ktorú ukončilo vylúčenie ich hráča. Pri hre štyroch proti štyrom trafil Meszároš spojnicu Sorokinovej brány. Následnú početnú výhodu Slovan nevyužil. V prvej tretine sa hral opatrný hokej z oboch strán s minimom šancí. V 14. minúte hrali hostia druhú presilovku, ale z nej nič nevyťažili. O tri minúty neskôr už viedli 1:0, keď Jonathan Cheechoo prekvapil Sorokina presnou strelou z diaľky. O 81 sekúnd však bolo vyrovnané po gólovej dorážke Popova.

Článok pokračuje pod reklamou


Aj na začiatku druhej tretiny hralo CSKA presilovú hru po tom, čo Plastino vyhodil puk rovno na tribúnu. Slovan sa ubránil, ale o päť minút neskôr hral opäť v oslabení. Aj to úspešne zvládol, no čelil čoraz väčšej aktivite domácich. Slovan mal v 32. minúte druhú presilovku v zápase. Zahral ju dobre, ale gól nestrelil. Moskovský tím však hral do konca tretiny ešte dve presilové hry. Tú druhú využil v 39. minúte na vedúci gól Kutuzov. Domáci prestrieľali Slovan 18:5.

Záverečnú tretinu pre zmenu začal presilovkou Slovan po tom, čo bol faulovaný Taffe pri črtajúcej sa šanci. Nevyužil ju a zakrátko inkasoval. Pogge zle rozohral puk, ktorý prihral rovno na hokejku Mamina a ten ho zasunul do prázdnej brány. V polovici tretiny dostal Slovan ideálnu príležitosť na kontaktný gól v presilovej hre o dvoch hráčov. Ani tú nedokázal zužitkovať. Záver duelu okorenila bitka Chipchuru s Pivcakinom. Po nej hral Slovan ešte jednu presilovku. V 59. minúte predsa znížil na 2:3 Nedorost pri hre bez brankára. Nevydarený zápas zaklincoval vlastným gólom do prázdnej brány Cheechoo.

Slovan prehral 2:4 a predĺžil si sériu prehier proti CSKA na šesť zápasov. Posledný tretí duel na tripe odohrá v sobotu od 16:00 na ľade Čerepovca.



Zostava Slovana: Pogge (Brust) – Starosta, Bačík, Hlinka, Taffe, Cheechoo – Meszároš, Plastino, Nedorost, Jeglič, Valský – Ďaloga, Pokorný, Luš?ák, Chipchura, Skalický – Vopelka, Rosandič, Petráš, Zigo, Šiška

Zostava CSKA: Sorokin (Fasth) – Denisov (C), Naumenkov, Kutuzov, Pivcakin, G. Panin, Sergejev, Alexejev – Svetlakov, Telegin, Enlund – Popov, K. Petrov, Kugryšev – Osnovin, Mamin, Muršak – Scott, D. Kvartaľnov, Andronov (A) – N. Kvartaľnov


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist