Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan čaká tretí najlepší tím konferencie, bude hrať bez Meszároša a Švarného

Autor: Marián Masaryk  /   24. novembra 2016

Bratislavský Slovan odohrá vo štvrtok druhý zápas tripu na ľade vo forme hrajúceho Torpeda Nižný Novgorod. Doma sa mu darí a ťahá sériu výhier. Podarí sa hosťom po troch prehrách zvíťaziť?


Torpedo je tretím najlepším tímom Západnej konferencie so ziskom 66 bodov z 33 zápasov. Pred štvrtou Jaroslavľou má veľký náskok, takže by nemal mať problém postúpiť do play-off. Aktuálne ťahá šnúru troch domácich triumfov so skóre 11:2.

Na domácom ľade má Nižný Novgorod skvelú bilanciu. Vyhral 12 zo 16 duelov, v ktorých získal až 37 bodov zo 48 možných. Slovan je na tom vonku opačne, dokonca ešte oveľa horšie. Zvíťazil iba v šiestich z 19 zápasov so ziskom 18 z 57 bodov. Aj preto mu stále patrí 12. pozícia na Západe s 39 bodmi z 32 duelov.

Článok pokračuje pod reklamou


Tímy as už v tejto sezóne stretli, 29. augusta Slovan zvíťazil v prvom domácom zápase 7:4. Z deviatich vzájomných duelov v KHL vyhral tri, vrátane posledných dvoch. Na ľade Torpeda uspel iba raz zo štyroch prípadov, v minulej sezóne tam prehral 3:5.

Podarí sa „belasým“ ukončiť trojzápasovú sériu prehier na ľadoch súperov aj celkovo alebo aspo? obrať favorizované Torpedo o body? Zápas sa začína o 17:00 aj na stanici Sport2.

Do brány Slovana sa po troch zápasoch vracia Justin Pogge. Obrancovia Andrej Meszároš a Ivan Švarný nebudú hrať pre menšie zranenia, v zostave ich nahradia Mislav Rosandič a Matej Pokorný.



Zostava Slovana: Pogge (Brust) – Ďaloga, Novák Jeglič, Taffe, Cheechoo – Plastino, Starosta, Smole?ák, Kopecký, Musatov – Rosandič, Bačík, Chipchura, Zigo, Valský – Pokorný, Šiška, Hlinka, Luš?ák, Vopelka


Pozri aj:
?íha: Naše zápasy sú ako cez kopirák
Slovan strelil v tretej tretine 6 gólov a porazil Torpedo

Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava, Twitter, Facebook


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist