Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Zvládne Slovan šesťbodový zápas proti trápiacemu sa Spartaku?

Autor: Marián Masaryk  /   26. novembra 2016

V sobotu zavíta Slovan do Moskvy, kde sa stretne so Spartakom. Ten ťahá sériu prehier a prepadol sa v tabuľke až za bratislavský tím. Podarí sa slovanistom zopakovať výborný výkon proti Torpedu?


Spartak sa po piatich prehrách v sérii prepadol až na predposledné 13. miesto v Západnej konferencii. Posledné štyri prišli na domácom ľade, kde mu sa nedarí rovnako ako Slovanu vonku. V 32 zápasoch sezóny nazbieral 40 bodov, no oproti „belasým“ má jeden k dobru. Stráca na nich len dva body.

Slovan ukončil vo štvrtok trojzápasovú sériu prehier triumfom nad Nižným Novgorodom (4:1). Posunul sa na 10. pozíciu v konferencii so ziskom 42 bodov z 33 duelov. O niečo si tak zlepšil negatívnu bilanciu na ľadoch súperov na 7:20. Zo 60 možných bodov pozbieral 21.

Článok pokračuje pod reklamou


O nič lepšie na tom nie je Spartak doma, kde vyhral sedem z 19 zápasov a získal v nich 23 z 57 bodov. Slovan ho tu naposledy zdolal 4:0 a celkovo tu zvíťazil dvakrát v troch dueloch. V ich prvom vzájomnom súboji tejto sezóny a siedmom v KHL, 4. septembra, však prehral v Bratislave 1:2.

Slovan je tentoraz favoritom a Spartak potrebuje zdolať, aby sa pred ním udržal v tabuľke a vyrovnal s ním bilanciu v ročníku na 1:1. Ešte sa v ?om stretnú dvakrát. Podarí sa mu zakončiť trojzápasový trip víťazstvom?

Zápas sa začne o 15:00 a vysiela ho aj stanica Sport2.


Zostava Slovana: Pogge (Brust) – Meszároš, Novák Jeglič, Taffe, Cheechoo – Plastino, Švarný, Smole?ák, Kopecký, Musatov – Ďaloga, Starosta, Chipchura, Zigo, Valský – Pokorný, Bačík, Hlinka, Luš?ák, Vopelka


Pozri aj:
Miloš ?íha: Všetci hráči si zaslúžia pochvalu + ohlasy
Slovan v nedeľu podľahol Spartaku o jeden gól

Zdroje: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist