Vyhľadávanie
Správy

V KHL sa bude hrať predĺženie 3 proti 3!

Autor: Marián Masaryk  /   14. decembra 2016

Kontinentálna hokejová liga (KHL) v stredu schválila nový formát predĺženia. Najvyšší ligový orgán v Moskve oznámil, že už od štvrtka sa bude hrať s tromi hráčmi na oboch stranách.

Rovnaký systém funguje druhú sezónu v zámorskej NHL a prvýkrát sa objaví aj na medzinárodnom turnaji IIHF – na budúcoročnom svetovom šampionáte v Paríži a Kolíne nad Rýnom.

Predĺženie troch proti troma znamená množstvo priestoru pre šesticu korčuliarov na ľadovej ploche. Tá je totiž približne o štyri metre širšia než tá v NHL.

Článok pokračuje pod reklamou


Zmena formátu so sebou priniesla úpravy jednotlivých herných situácií. Ak nastane predĺženie pri rovnovážnom počte hráčov na ľade, budú v ?om traja hráči na oboch stranách.

Ak bude mať po 60 minútach hry jeden tím stále presilovú hru 5 proti 3, zostane mu aj predĺžení. Početná výhoda 5 proti 4 sa však zmení na presilovku 4 proti 3.

Pri vylúčení hráča v predĺžení bude nasledovať presilová hra štyroch proti trom.

Je podľa vás nový formát predĺženia v KHL správnym krokom?


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist