Vyhľadávanie
Sumáre

Brust vynuloval Chabarovsk, Slovan vyhral 2:0 + video

Autor: Marián Masaryk  /   03. januára 2017

Slovan Bratislava vyhral piaty zápas aktuálnej domácej série nad Amurom Chabarovsk 2:0. Hlavnou postavou bol brankár Barry Brust, ktorý chytil všetkých 21 striel.


SLOVAN BRATISLAVA – Amur Chabarovsk 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Góly: 28. Sersen (Taffe), 29. Ďaloga (Surový, Chipchura)
Strely: 22-23, Trestné minúty: 4-6

Slovan vybehol na súpera, už po polminúte hry pohrozil Cheechoo, ale jeho zakončenie zblízka bolo nepresné. Zakrátko mali sériu šancí Jeglič, Nedorost a Sersen. V 5. minúte si Slovan zahral prvú presilovku po faule na Brusta. Veľkú príležitosť spálil v jej úvode Ďaloga, ale po krížnej prihrávke od Cheechoo netrafil puk do odkrytej brány. Amur sa ubránil, no Slovan pokračoval v útočnom tlaku. V 8. minúte Jeglič takmer skóroval, ale Metsola zasiahol na bránkovej čiare. V 10. minúte Popovovi skĺzol puk z hokejky v ideálnej pozícii, a tak Brusta neohrozil. V 13. minúte sa však blysol pri samostatnom úniku Rudenkova. V 16. minúte hral Slovan druhú presilovku, ale ani raz v nej nevystrelil na bránu.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako prvý ohrozil Metsolu v druhej tretine Nedorost, ktorý zakončil individuálny prienik strelou z kruhu. Hra sa prelievala zo strany na stranu až do 28. minúty, keď Taffe prihrávkou spoza brány našiel Michala Sersena. Ten sa nemýlil a svojím prvým gólom v deviatom zápase sezóny poslal Slovan do vedenia 1:0. Už o 88 sekúnd neskôr bolo 2:0, keď Marek Ďaloga dorazil puk do odkrytej brány Amuru po skvelej práci Chipchuru. Gól musel potvrdiť videorozhodca. V 33. minúte sa rútil sám na Metsolu Chipchura, ale neuspel. Vzápätí mohol zvýšiť stav na 3:0 Musatov, ale nepretlačil puk do brány ani z dorážky. V 35. minúte unikli hostia 2 proti 1, ale Li zakončoval sám a Brust a ho vychytal. V 37. minúte hral Slovan tretíkrát v zápase v presile. Byvalcev mohol v oslabení znížiť, ale Brust jeho nájazd zastavil a skóre sa už do prestávky nemenilo.

Slovan sa musel v úvode tretej tretiny brániť prvej presilovke Amuru, ale zvládol to. Hostia boli strelecky aktívnejší a snažili sa streliť kontaktný gól, najmä Kovář bol k nemu v 50. minúte blízko. Brustovi však puk po jeho strele prešiel cez vyrážačku tesne vedľa brány. V 56. minúte dostal Chabarovsk šancu hrať druhýkrát v početnej prevahe. Taffe mohol v oslabení rozhodnúť, ale nepremenil samostatný únik. Slovan sa ubránil aj pri hre 4 proti 6 po odvolaní Metsolu z brány. Amur v závere tlačil, ale gól nestrelil.

Slovan vyhral štvrtý zápas z piatich v rámcu aktuálnej domácej série. Barrt Brust zastavil pri triumfe 2:0 všetkých 23 striel a vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne. Ďalší zápas odohrá Slovan vo štvrtok od 19:00 premiérovo proti nováčikovi z Kunlun aj s dvoma slovenskými útočníkmi.

Zostrihy zo zápasu:



Zostava SLOVANA: Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Hlinka, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Nedorost, Jeglič, Vopelka – Starosta, Ďaloga, Musatov, Surový, Chipchura – Bačík, Skalický, Šťastný, Luš?ák – Pätoprstý

Zostava Amuru: Metsola (Andriukov) – Malevič, Aťušov (C), Kolář (A), Ľutov, I. Gorochov, Kondratiev (A), Jelesin – Kapustin, Byvalcev, Litovčenko – Zohorna, V. Popov, Kuusela – Vl. Ušenin, Via. Ušenin, Li – Barnett, Krysanov, Rudenkov

Pozri aj: Slovan odštartuje rok duelom proti Chabarovsku


Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist