Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan zavíta na ľad bývalého tímu jeho najlepšieho hráča (preview)

Autor: Marián Masaryk  /   19. januára 2017

Slovan Bratislava odohrá vo štvrtok druhý zápas aktuálneho výjazdu a posledný pred päťd?ovou prestávkou na ľade Nižnekamska. Potvrdí formu a vráti mu domácu prehru spred troch mesiacov?

„Belasí“ sa nezastavili ani po úspešnej domácej sérii a v prvom zápase vonku po viac ako mesiaci zdolali Spartak 3:0. Predĺžili si víťaznú sériu na päť a bodovú na osem duelov. V tabuľke Západnej konferencie strácajú z 10. pozície na play-off už len tri body. Po 51 zápasoch ich majú na konte 72.

Slovan si prvým triumfom vonku od 8. decembra vylepšil sezónnu bilanciu na ľadoch súperov na 9-16 so ziskom 27 bodov. S Neftechimikom prehral v prvom vzájomnom súboji tohto ročníka, 17. októbra v Bratislave, 2:5.

Článok pokračuje pod reklamou


Do známeho prostredia sa prvýkrát ako súper vráti momentálne najlepší strelec i líder bodovania Slovana Jeff Taffe (17+20). Ten pôsobil v Nižnekamsku v minulej sezóne a v 56 zápasoch nazbieral 26 bodov (12+14).

Aj Nižnekamsk stráca na play-off tri body, ale je deviaty vo Východnej konferencii so 66 bodmi. Aktuálne ťahá šnúru dvoch prehier a začína sériu šiestich domácich duelov. Z 24 takých v sezóne vyhral 13 so ziskom 36 bodov.

Slovanu sa v Nižnekamsku doposiaľ darilo. Vyhral tam tri zo štyroch zápasov, pričom v každom bodoval. Ich celková bilancia vzájomných súbojov v KHL je 5-4 v prospech Neftechimiku. Vyrovná ju Slovan a predĺži si obe úspešné série?

Zápas sa začína o 17:00 aj na stanici Sport2.


Zostava SLOVANA: Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Hlinka, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Musatov, Jeglič, Chipchura – Starosta, Bačík, Skalický, Luš?ák, Šťastný – Rosandič, Sukeľ, Šiška, Petráš - Pätoprstý


OHLASY Z POSLEDNÉHO Z?PASU:

Igor Musatov, útočník Slovana: „Dôležité dnes bolo, že sme boli všetci stopercentne sústredení na zápas a do bodky plnili pokyny trénera. Myslím, že naše víťazstvo bolo úplne zaslúžené. Dva góly tešia, ale oveľa dôležitejší je úspech mužstva ako takého.“

Barry Brust, brankár Slovana: „Myslím, že sme dnes podali kompaktný výkon, jeden z najlepších na ľade súpera v tejto sezóne. Dostali sme sa do rýchleho vedenia a Musa dnes opäť strelil jeden zo svojich dôležitých gólov. Určite sme sa veľmi poučili z tretej tretiny posledného vzájomného súboja so Spartakom v Bratislave. Tentoraz sme im nedovolili takmer nič, pokračovali sme v aktívnej hre až do konca a celkovo to bol výborne zvládnutý duel.“

Tomáš Kundrátek, obranca Slovana: „Hrali sme výborne v obrane, robili sme presne to, čo sme mali. Nahadzovali sme puky, mali sme skvelý forčeking a za sebou znovu výborne chytajúceho Barryho. Podarilo sa nám tiež využiť presilovku a pre samotný vývoj zápasu bolo dôležité, že sa nám podarilo pomerne skoro v prvej tretine skórovať.“


Pozri aj:
VIDEO: Brust vynuloval Spartak, Musatov dvojgólový!
Slovan prehral s Nižnekamskom 2:5, Viedenský sa zranil + video

Zdroje: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist