Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Kunlun prehral svoj prvý zápas v play-off KHL, Slováci bez bodu + video

Autor: Marián Masaryk  /   23. februára 2017

Máme za sebou prvé zápasy úvodného kola tohtotočného play-off v oboch konferenciách. Najväčší favoriti na titul nezaváhali, čínsky nováčik s dvojicou Slovákov absolvoval neúspešnú premiéru.

V utorok odštartovali boje o Gagarinov pohár na západe. Všetky štyri zápasy vyhrali domáce a ruské tímy. Najväčší favoriti, CSKA a Petrohrad, zvíťazili o dva góly. Jaroslavľ si poradila s Minskom a Dynamo Moskva zdolalo Torpedo futbalovo 1:0 až po dvojnásobnom predĺžení.

Z?PADN? KONFERENCIA

Lokomotiv Jaroslaľ – Dinamo Minsk 2:1 (stav série 1-0)

Článok pokračuje pod reklamou




CSKA Moskva – Jokerit Helsinki 4:2 (stav série 1-0)



SKA Petrohrad – Viťaz Moskovská oblasť 3:1 (stav série 1-0)



Dynamo Moskva – Torpedo Nižný Novgorod 2:1 PP2 (stav série 1-0)

V stredu boli na programe zápasy Východnej konferencie. Pozornosť slovenských fanúšikov pútal najmä súboj obhajcu titulu proti nováčikovi, v drese ktorého nastúpili dvaja Slováci.

Tí však nebodovali a Metallurg doma zvíťazil 4:2. Po dvoch tretinách viedol pritom 4:0, no hostia aspo? skorigovali prehru vo svojom historicky prvom zápase play-off. Oba jeho góly strelil Tuukka Mäntylä, z domácich dvakrát skóroval Tomáš Filippi. Druhý a tretí gól strelila Magnitka v rozmedzí len siedmich sekúnd.

Tomáš Marcinko v ?om odohral 14 minút a 44 sekúnd s bilanciou dva bodyčeky, blok a štyri vyhrané vhadzovania zo šiestich (66,67 %). Martin Bakoš absolvoval 18 minút a 41 sekúnd s tromi strelami na bránu a jedným bodyčekom. Druhý zápas série odohrajú v piatok opäť v Magnitogorsku.

Pikantériou duelu medzi Traktorom a Astanou bol úvodný gól Konstantina Puškariova. Strelil ho totiž už v 11. sekunde, čím vytvoril nový rekord play-off KHL. Kazašský klub neskôr viedol už 5:0, no domáci znížili na konečných 2:5. Čeľabinsk je tak prvý a zatiaľ jediný tím z ôsmich, ktorý prehral úvodný zápas tohto play-off doma.

Aj v druhý hrací de? sme videli predĺženie, tentokrát až trojité v súboji Omska s Vladivostokom. Domáci Avangard v ?om napokon skóroval a po 105 minútach a 14 sekundách duelu vyhral 2:1. Kaza? si v poslednom zápase poradila s Ufou 2:1 vďaka gólu z poslednej sekundy. Strelil ho Atte Ohtamaa.



VÝCHODN? KONFERENCIA

Metallurg Magnitogorsk – Red Star Kunlun 4:2 (stav série 1-0)



Avangard Omsk – Admiral Vladivostok 2:1 PP3 (stav série 1-0)



Traktor Čeľabinsk – Barys Astana 2:5 (stav série 0-1)



Ak Bars Kaza? – Salavat Julajev Ufa 2:1 (stav série 1-0)






Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist