Vyhľadávanie
Správy

Slovan opúšťajú dvaja kľúčoví útočníci!

Autor: Marián Masaryk  /   01. mája 2017

Tím Slovan Bratislava prišiel hneď o dvoch dôležitých hráčov za jeden de?. Slovinec Žiga Jeglič mení pôsobisko v rámci KHL, kým český center Václav Nedorost sa vracia do domácej súťaže.


Dvadsaťdeväťročný Jeglič odohral v uplynulej sezóne, svojej tretej v tíme, 58 zo 60 zápasov. Vytvoril si v nich osobné maximá v drese Slovana s 11 gólmi i 27 bodmi. Patrilo mu s nimi štvrté miesto medzi strelcami i v tímovej produktivite. Spolu odohral špecialista na samostatné nájazdy za bratislavský klub 175 duelov so ziskom 75 bodov (26+49). V štyroch súbojoch play-off nebodoval.

Druhým klubom rodáka z Kranje v rámci KHL bude Torpedo Nižný Novgorod, ktorý o jeho príchode informoval na sociálnych sieťach. Slovinský reprezentant a dvojnásobný majster domácej ligy hral za svoju krajinu na olympijskom turnaji v Soči 2014 aj troch svetových šampionátoch. Okrem toho pôsobil v najvyšších súťažiach vo Fínsku a v Nemecku, v nadnárodnej EBEL i v druhej švédskej lige.

Článok pokračuje pod reklamou


Tridsaťpäťročný Nedorost strávil v Slovane rovnako tri sezóny, počas ktorých za? absolvoval 127 zápasov s bilanciou 31 gólov a 26 prihrávok. Ostatný ročník bol jeho najslabším v tíme – v 36 dueloch nazbieral 13 bodov (8+5). Od 11. januára však nehral po likvidačnom zákroku Anatolija Golyševa z Jekaterinburgu.

Skúsený tvorca hry už odohral viac ako 300 zápasov v KHL aj v dresoch Levu Praha, Novokuznecka a Donecka. Predtým hral za Liberec a na tri sezóny si vyskúšal zámorskú NHL. Za Colorado a Floridu absolvoval 99 duelov v rokoch 2001 až 2004. V novom ročníku si oblečie dres tímu z jeho rodných Českých Budějovíc, ktoré však už hrajú v druhej najvyššej súťaži.

„Máme veľkú radosť. Václav je jedným z najlepších hráčov, ktorí v Českých Budějoviciach vyrástli,“ vyhlásil generálny manažér Stanislav Bednařík pre klubový web. S hráčom sa už dohodli na jednoročnej zmluve.

Zákrok Golyševa na Nedorosta:



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist