Vyhľadávanie
Správy

Prestupová horúčka v KHL: CSKA získalo piatich hráčov!

Autor: Marián Masaryk  /   03. mája 2017

Posezónne obdobie hráčskych výmen a podpísov zmlúv je v KHL v plnom prúde. V posledných d?och sa udialo viacero zaujímavých transakcií, v ktorých nechýbali ani hviezde mená zo zámoria.

CSKA sa posilnilo o päticu hráčov

Tím CSKA Moskva získal hneď trojicu hráčov od Novosibirska, ktorému za nich poslal iba Alexandra Šarova a finančnú kompenzáciu. Do jeho zostavy pribudnú Konstantin Okulov, Maxim Šalunov a Sergej Šumakov.


Armádny klub získal aj hviezdneho mladíka Kirilla Kaprizova z Ufy rovnako za pe?ažné vyrovnanie. Dvadsaťročný útočník vo svojej tretej sezóne v KHL žiaril, keď v 49 zápasoch nazbieral 42 bodov (20+22). Vyslúžil si druhú účasť v Zápase hviezd. Na juniorských MS doviedol Rusko k bronzovej medaile ako najlepší strelec (9) i najproduktívnejší hráč turnaja (12 bodov).

Článok pokračuje pod reklamou



Do tímu rivala z Petrohradu poslalo CSKA hráčske práva v KHL na ruskú dvojicu Nail Jakupov a Nikita Kučerov pôsobiacu v NHL. Výmenou získalo práva na Švéda Marcusa Johanssona a pôvodom českého reprezentanta Davida Musila. Obaja rovnako hrajú v zámorí.

Jakupov pôsobí v tíme St. Louis Blues, Kučerov v Tampe Bay Lightning. Johansson si oblieka dres Washingtonu Capitals a Musil, rodák z Calgary, patrí organizácii Edmonton Oilers.


Poslednou akvizíciou pre finalistu KHL z roku 2016 je 27-ročný obranca Michail Pašnin, s ktorým podpísal trojročnú zmluvu. Rodák z Čeľabinska sa vracia do Moskvy po piatich sezónach v Jaroslavli. V uplynulom ročníku viedol ligu s 222 bodyčekmi v 73 dueloch základnej časti i s 57 v 15 súbojoch play-off.

Čajkovský bude mať dvoch nových spoluhráčov


Slovenský obranca Jekaterinburgu Michal Čajkovský bude mať od budúcej sezóny minimálne dvoch nových kolegov. Prvým je 22-ročný ruský obranca Nikita Triamkin, ktorý opustil tím Vancouver Canucks v NHL a vrátil sa do materského klubu. Podpísal s ním trojročný kontrakt.


Na dva roky sa Avtomobilistu upísal 28-ročný český brankár Jakub Kovář, ktorý strávil ročník 2016/17 v tíme Severstaľ Čerepovec. Nahradí ho v ?om slovenský gólman Július Hudáček, ktorý do? prišiel zo Švédska. Kovář odchytal v Jekaterinburgu svoje prvé tri sezóny v KHL.

Pozri aj:
Do KHL sa vracajú dvaja obrancovia zo zámoria
Slovenský brankár bude chytať za Čerepovec!

Furch zostáva v Omsku


Ďalší český brankár, 27-ročný Dominik Furch, predĺžil zmluvu s tímom Avangard Omsk o ďalšie dva roky. Pražský rodák prišiel na Sibír zo Slavie v roku 2015. V uplynulej sezóne mal bilanciu 33-24, no v 12 dueloch play-off bola jeho úspešnosť zákrokov 92,2 %. Priemer 1,91 inkasovaného gólu na zápas bol piaty najnižší v play-off. Omsk doviedol do semifinále konferencie.

Magnitka sa rozlúčila aj s Antipinom


Po tom, čo sa Metallurg Magnitogorsk rozišiel po neúspešnom finále s hviezdnym útočníkom Alexandrom Siominom, ho opúšťa ďalší dôležitý hráč. Klub sa rozhodol rozviazať zmluvu s 24-ročným Viktorom Antipinom, so siedmimi gólmi najlepším strelcom spomedzi obrancov v tohtoročnom play-off.

Kazašský rodák odohral za Magnitku počas piatich sezón spolu 343 zápasov s bilanciou 53 gólov, 82 asistencií a skvelých 92 plusových bodov. Pomohol jej k zisku oboch Gagarinových pohárov (2014, 2016). Podľa špekulácií je už blízko k dohode s tímom Buffalo Sabres z NHL. V zámorí doposiaľ nikdy nehral.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist