Vyhľadávanie
Správy

Majster získal víťaza Stanley Cupu, Nižnekamsk posilní štvorica hráčov!

Autor: Marián Masaryk  /   11. mája 2017

Streda bola v KHL opäť rušná a prebehlo viacero zaujímavých transakcií s hráčmi zvučných mien. Najznámejšieho z nich získal úradujúci šampión. Iný tím sa posilnil hneď o štyroch hráčov.


Šampión prichádza k šampiónovi

SKA Petrohrad podpísal podľa oficiálneho klubového webu ročný kontrakt s 26-ročným švédskym obrancom Davidom Rundbladom. Pôjde o jeho prvý rok v Rusku po tom, čo uplynulú sezónu a pol strávil v tíme Zürich Lions z najvyššej švajčiarskej súťaže (NLA). Vlani s ním získal domáci ligový pohár.

Článok pokračuje pod reklamou


Rundblad začal kariéru v rodnom Švédsku. V jedinom plnom ročníku za Skellefteu nazbieral 50 bodov (11+39) v 55 zápasoch a stal sa obrancom roka v SHL. Ďalších desať bodov pridal v play-off a došiel s tímom až do finále súťaže. Následne pôsobil štyri roky v troch rôznych kluboch zámorskej NHL, ktoré korunoval ziskom Stanley Cupu v roku 2015 s Chicagom Blackhawks.

Vicemajster sveta z roku 2011 odohral v NHL spolu 113 duelov aj za Arizonu Coyotes a Ottawu Senators so ziskom 25 bodov. Draftoval ho však tím St. Louis Blues v roku 2009 už z celkovej 17. pozície.

Ufa zlákala streleckého lídra českej ligy


Dvadsaťjedenročný český útočník Dominik Kubalík mení českú extraligu za KHL. Po dvoch sezónach v rodnej Plzni sa dohodol na dvojročnej zmluve s tímom Salavat Julajev Ufa. Mladý ľavý krídelník má za sebou najlepší ročník kariéry. V 51 zápasoch si vytvoril nové osobné maximá v počte gólov (29), asistencií (19) i bodov (48). V 11 dueloch play-off pridal päť bodov.

Kubalíka draftoval tím Los Angeles Kings v roku 2013 v siedmom kole, no v NHL ešte nehral. Dva roky však pôsobil v juniorskej OHL. V posledných dvoch sezónach bol najlepším strelcom Tipsport extraligy. Vlani nastrieľal 25 gólov a tešil sa z bronzovej medaily.

„Som rád, že sme sa s Ufou dohodli a v budúcej sezóne si vyskúšam KHL. Plzni ďakujem za všetko a fanúšikom za podporu. Budem ich, samozrejme, naďalej sledovať a fandiť chalanom na diaľku,“ povedal Kubalík pre oficiálny web klubu HC Škoda Plze?.

Do Nižnekamska jeden navrátilec a dvojica z Pekingu


Tím Neftechimik Nižnekamsk pridal do svojej zostavy hneď troch hráčov – obrancu Damira Šaripzianova a dvojicu z čínskeho Kunlunu, útočníka Chada Raua a brankára Andreja Makarova.

Dvadsaťjedenročný Šaripzianov sa vracia do materského klubu z rodného mesta, odkiaľ zamieril pred štyrmi rokmi do zámoria. Ako nedraftovaný hráč podpísal vstupný kontrakt s Los Angeles a následne pôsobil v nižších ligách AHL, OHL a ECHL. Jeho práva v KHL vlastní práve Nižnekamsk.


Novým spoluhráčom juniorského vicemajstra sveta z roku 2016 bude aj 30-ročný Američan Rau, ktorý bol v uplynulej sezóne lídrom Red Star s 20 gólmi i 40 bodmi v 60 dueloch. Pomohol nováčikovi súťaže dostať sa do play-off, v ktorom zaznamenal gól a asistenciu.

Rau má na konte deväť zápasov NHL v drese Minnesoty Wild, draftovalo ho však Toronto Maple Leafs v roku 2005. Odohral vyše 300 zápasov v nižšej AHL, neskôr pôsobil v nadnárodnej EBEL a vo fínskej Liige. Tam bol v ročníku 2015/16 najlepším strelcom s 28 gólmi. V tomto roku si zahral v Zápase hviezd KHL.


Dvadsaťštyriročný Makarov má tiež za sebou prvý rok v KHL, v ktorom odchytal 29 zápasov s úspešnosťou zákrokov 91,2 % a priemerom 2,58 inkasovaného gólu. Po podpise vstupného kontraktu k tímom Buffalo Sabres si zachytal v jednom dueli NHL. Pôsobil aj v nižšej AHL a juniorskej CHL. S Ruskom získal striebornú i bronzovú medailu na juniorských MS.

Makarovovým novým kolegom v bránkovisku bude Iľja Ježov, ktorý odchytal v sezóne 2016/17 50 zápasov za Ladu Togliatti s úspešnosťou 91,9 % a priemerom 2,61. Spolu strávil v KHL šesť rokov striedavo v Togliatti a v Petrohrade, s ktorým v roku 2015 získal Gagarinov pohár. Dva roky pôsobil aj v kanadskej juniorskej QMJHL.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist