Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan prilákal späť slovenského brankára a zaistil si skúseného obrancu!

Autor: Marián Masaryk  /   30. mája 2017

Tím Slovan Bratislava si v utorok upísal dvoch skúsených Slovákov. Do jeho brány sa po rokoch vráti Jaroslav Janus, kým obranca Ivan Švarný s ním predĺžil spoluprácu.


Návrat niekdajšej brankárskej jednotky

Dvadsaťsedemročný Janus sa vracia do tímu po dvoch sezónach v českej najvyššej súťaži. Pôsobil v Sparte Praha a v Litvínove. Podpísal zmluvu s platnosťou do 30. apríla 2018.

Prešovský rodák hokejovo vyrastal v drese „belasých“ predtým, ako odišiel do zámoria. Chytal v juniorskej OHL aj v americkej AHL, kde v roku 2012 prispel k zisku Calderovho pohára s tímom Norfolk Admirals. Do NHL sa však neprebojoval po tom, čo ho draftovala Tampa Bay Lightning v roku 2009.

Článok pokračuje pod reklamou


Janus odchytal za Slovan prvé tri roky v KHL, pričom hneď v tom premiérovom ho doviedol do play-off. V 47 zápasoch sezóny 2012/13 zaznamenal skvelú 92,8-percentnú úspešnosť zákrokov. Spolu za? absolvoval 113 duelov základnej časti. V bránkovisku bude spolupracovať s Barrym Brustom.

„HC SLOVAN Bratislava verí, že Jaroslav Janus pri návrate do Slovana nadviaže na svoju skvelú prvú sezónu,“ uviedol klub na svojom webe na margo slovenského reprezentanta na troch svetových šampionátoch.

Švarný uprednostnil domov pred Fínskom


Tridsaťdvaročný obranca sa dohodol s vedením Slovana na novej dvojročnej zmluve, ktorá vyprší 30. apríla 2019. Pôjde o jeho piatu sezónu v tíme, no už šiestu v KHL po sebe. Hral v nej aj za Záhreb a Minsk. Uplynulý ročník dohrával vo fínskej Liige v tíme Kärpät Oulu.

Nitriansky rodák má za sebou spolu 230 duelov v KHL so ziskom 37 bodov. Ďalších 190 zápasov absolvoval v českej extralige za Litvínov a Třinec a 154 v domácej najvyššej súťaži v dresoch Nitry a Slovana. S ním v roku 2012 vyhral posledný slovenský titul.

„HC SLOVAN teší predĺženie kontraktu Ivana Švarného a praje mu v ďalších sezónach veľa šťastia,“ píše sa v oficiálnom stanovisku klubu o reprezentantovi Slovenska na štyroch majstrovstvách sveta.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist