Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Bakoš opúšťa Kunlun, nahradí ho v ?om Chipchura!

Autor: Marián Masaryk  /   05. júna 2017

Jeden z dvojice slovenských útočníkov pôsobiacich v drese nováčika KHL sa vracia do českej extraligy. V čínskom Kunlune ho nahradí jeden z lídrov Slovana v minulej sezóne.

Zlatý strelec sa vracia do Liberca


Dvadsaťsedemročný Martin Bakoš má za sebou premiérový ročník v KHL, v ktorom za Red Star odohral 47 zápasov so ziskom 22 bodov (11+11). Predošlé dve sezóny pôsobil v Liberci, ktorému v roku 2016 pomohol k majstrovskému titulu. V 86. minúte posledného finálového duelu strelil zlatý gól.

„Dohodli sme sa na ročnej zmluve. Ak by však nedostal žiadnu lepšiu ponuku zo zahraničia, radi by sme ho tu mali dlhšie,“ vyhlásil tréner HC Bílí Tigři Filip Pešán na tlačovej besede.

Článok pokračuje pod reklamou


Bakoš prekvapivo chýbal v nominácii Slovenska na tohtoročný svetový šampionát, pričom svoju premiéru na MS zažil vlani. V minulosti hrával štyri roky za Slovan Bratislava, vrátane prvých dvoch v KHL. Vyhral s ním posledný titul v slovenskej extralige v roku 2012.

Bakošov majstrovský gól v českej lige:


Slovan opúšťa niekdajší hráč NHL

Do Pekingu, ktorý sa pred druhou sezónou v KHL výrazne posil?uje, odchádza zo Slovana útočník Kyle Chipchura. Tridsaťjedenročný Kanaďan má za sebou prvý ročník mimo zámoria, v ktorom bol tretím najproduktívnejším hráčom „belasých“ s 29 bodmi (13+16) v 59 dueloch.

Prvý čínsky klub v KHL získal pred svojou druhou sezónou v súťaži už desať hráčov, vrátane niekoľkých hviezd. Sú medzi nimi napríklad Andrej Kosticyn či Geoff Kinrade. Jeho novým trénerom bude skúsený Mike Keenan.

Pamätné góly Chipchuru v drese Slovana:





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist