Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Z Kunlunu odchádza aj druhý Slovák. Vracia sa do Česka

Autor: Marián Masaryk  /   11. júna 2017

V čínskom Kunlune pôsobili v jeho premiérovej sezóne v KHL dvaja slovenskí útočníci. V tej druhej však už nebude ani jeden. Po Martinovi Bakošovi sa totiž vrátil do Česka aj Tomáš Marcinko.


Kým Bakoš zamieril späť do Liberca, s ktorým rok predtým získal titul, Marcinko zmenil pôsobisko v rámci českej Tipsport extraligy. S tímom HC Oceláři Třinec sa dohodol na ročnej zmluve s opciou na ďalší rok.

„Nad ponukou som dlho neváhal. Třinec má nielen v Česku, ale aj na Slovensku dobrý zvuk. Rysovali sa mi síce aj iné ponuky, ale Oceláři mali seriózny záujem, ich prístup bol férový a konkrétny. Cítil som záujem aj zo strany trénera a športového riaditeľa, takže preto som tu,“ povedal pre oficiálny web Třinca reprezentant Slovenska na dvoch MS a olympiáde v Soči 2014.

Článok pokračuje pod reklamou


Dvadsaťdeväťročný Popradčan má za sebou prvú sezónu v KHL. V drese klubu z Pekingu odohral všetkých 60 zápasov základnej časti so ziskom 18 bodov (5+13). V piatich dueloch play-off získal dve asistencie. Pre nového zamestnávateľa bude cenný svojou obojsmernou hrou a ako center aj na vhazovaniach.

„Už skôr sme avizovali, že hľadáme ako jednu z posíl stredného útočníka. Tomáš je veľkým hráčom, ktorý sa nám typovo páči. Počas svojej kariéry nazbieral množstvo skúseností, navyše je stále ešte v ideálnom hokejovom veku. Je to defenzívne ladený útočník, ktorý môže v prípade potreby zaskočiť aj na krídle,“ vyhlásil športový riaditeľ „oceliarov“ Jan Peterek.

Odchovanec Košíc hral pred odchodom do Číny dva roky v Pardubiciach a predtým strávil takmer dve sezóny v materskom klube. V roku 2014 s ním vyhral slovenskú extraligu. Rok pôsobil aj vo švédskom MODO a predošlých šesť v zámorí. Štyri ročníky odohral za Bridgeport, záložný tím New Yorku Islanders, ktorý ho draftoval v roku 2006 zo 115. pozície. Do NHL sa však neprebojoval.

Neprehliadnite:
Bakoš opúšťa Kunlun, nahradí ho v ?om Chipchura!

To najlepšie z prvej sezóny Marcinka v KHL

Marcinkov 3. gól v drese Kunlunu:


Marcinko absorboval tvrdý bodyček od Valerija Ničuškina z CSKA:


Marcinkova asistencia pri prvom góle Kunlunu v KHL:


Marcinko prihrával aj na prvý gól Čí?ana v KHL:



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist