Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan prišiel o Starostu, no vracia sa rekordér Kašpar!

Autor: Marián Masaryk  /   18. júla 2017

Tím Slovan Bratislava nebude môcť v budúcej sezóne počítať s obrancom Tomášom Starostom, ktorý sa rozhodol vrátiť do Dukly Trenčín. Podpísal však ročnú zmluvu s útočníkom Lukášom Kašparom a priviedol brankára Jakuba Štěpánka.

O príchode 36-ročného rodáka z Trenčína informoval účastník najvyššej slovenskej súťaže v utorok na svojom webe. Starosta mu v závere ostatnej sezóny pomohol udržať sa v Tipsport lige po úspešnej baráži. V jej 10 zápasoch nazbieral osem asistencií, v deviatich dueloch základnej časti získal päť bodov (2+3).

„Rozhodoval som sa medzi Slovanom a Trenčínom, ale viac ma to ťahalo sem. Stretol som sa s vedením, dohodli sme sa na podmienkach a som veľmi rád, že budem pôsobiť v Trenčíne,“ povedal strieborný medailista z Helsínk 2012 a víťaz Gagarinovho pohára s Ufou z roku 2011.

Článok pokračuje pod reklamou


Starosta si obliekal dres „belasých“ v posledných troch ročníkoch. Spolu odohral v KHL už 401 zápasov s bilanciou 90 bodov a 309 trestných minút aj za Jugru, Ufu a Nižnekamsk. Prvých šesť rokov seniorskej kariéry strávil v Trenčíne. Slovensko reprezentoval na štyroch svetových šampionátoch a ZOH v Soči.

Len pred pár d?ami klub opustil Marek Ďaloga, ktorý sa upísal čínskemu Kunlunu.

Lukáš Kašpar späť v Bratislave

Český útočník sa vracia do Slovana po sezóne v tíme Dynamo Moskva. Tridsaťjedenročný majster sveta z roku 2010 odohral za „belasých“ 62 zápasov v ročníku 2015/16, v ktorých nazbieral 49 bodov, nový klubový rekord. V KHL už absolvoval 320 duelov aj za Jugru, Doneck a Astanu.

Rodák z Mostu bol do NHL draftovaný už z 22. pozície v roku 2004. Za tím San Jose Sharks však odohral iba 16 duelov pred odchodom do Európy. Pôsobil aj vo fínskom Kärpäte Oulu, s ktorým v roku 2015 vyhral Liigu. V roku 2011 si zahral v Zápase hviezd KHL a o rok neskôr získal bronzovú medailu na MS v Helsinkách.

„HC SLOVAN Bratislava teší opätovný príchod Lukáša Kašpara do mužstva a verí, že v KHL prežije ďalšiu fantastickú sezónu,“ napísal Slovan v oficiálnom vyhlásení na svojom webe.


Slovan priviedol českého brankára

Tridsaťjedenročný Jakub Štěpánek podpísal s klubom ročnú zmluvu. Najal ho ako poistku v prípade odchodu Barryho Brusta, ktorý sa stále nezapojil do prípravy. „HC SLOVAN víta v mužstve Jakuba Štěpánka a želá mu v našom klube veľa úspechov,“ napísal Slovan na oficiálnom webe.

Štěpánek, majster sveta z roku 2010 a bronzový medailista z MS 2011 a 2012, má za sebou šesť sezón v KHL. S trénerom Milošom ?íhom už spolupracoval v Petrohrade a s trénerom brankárov v Čerepovci i Leve Praha. Na konte má tiež ročník vo fínskej Raume a titul vo švajčiarskej NLA.

Obe české posily podpísali kontrakty s platnosťou do 30. apríla 2018, no ešte musia prejsť registráciou vedením súťaže.

Pozri aj:
Slovan opúšťa skúsený obranca. Smeruje do Číny!


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist